Prøv vores klinik på Nørrebro, klinikaaboulevard.dk
Har du spørgsmål, så fang os på33 11 55 10
Det siger de om os ude i byen Positive Udtalelser

Bækkenløsning

Bækkenløsning er en tilstand, mange kvinder enten kender fra egen krop som gravid eller gennem veninder.

Man kunne få det indtryk, at det er gået hen og blevet den største bekymring blandt gravide. Tanken om at tilbringe det meste af sin graviditet liggende hjemme i sengen med smerter, er den forestilling som vi bliver mødt med i klinikken fra mange gravide.

Lad os slå fast med det samme, at det er langt de færreste, der kommer til at opleve, dette såfremt de modtager den rigtige behandling, og generelt lytter til kroppens signaler.

Symptomer på bækkenløsning

Smerter i lænde-og bækkenregionen som forværres ved skift af stilling eksempelvis fra siddende til stående, ved vending i seng, ind og ud stigning af bil, samt trappegang. Symptomerne forværres typisk op af dagen.

På billedet er der med rød markering vist de typiske smerteområder, som er lokaliseret bagpå bækkenet i det store bækkenled (sacroiliaca leddet ) og foran hvor kønsbenet (os pubis) danner led med hinanden.bækkenløsning

Hvorfor får man bækkenløsning?

Under graviditeten produceres et hormon (relaxin) der går specielt ledbånd mere eftergivelige. Dette er hensigtsmæssigt, da bækkenet kan udvide sig i takt med barnets størrelse, og endeligt fødes.

Ulempen er at den gravide krop, bliver lidt mere ustabil, specielt i yderstillinger og ved hurtige bevægelser. Leddene kan som følge af de løsere ledbånd, relativt nemmere forskubbe sig og sætte sig fast med smerter til følge.

Den tiltagende vægt hos den gravide og ændrede vægtbalance, hvor vægten primært er på forsiden, er en anden årsag til at kroppen ”giver efter”og kan forskubbe sig i leddene.

Behandling af bækkensmerter

Vi har på klinikken stor erfaring med behandling af graviditetssmerter og bækkenløsning. Vi har således flere fysioterapeuter med over 15 års behandlererfaring inden for denne problematik.

Vi udfører en skånsom behandling af de fastlåste led, hvor leddene med patientens egen kraft forsigtigt trækkes tilbage på plads.

De overspændte muskler afspændes ved specifik massage, og en speciel strækterapi.

Den gravide instrueres i udspænds- og afspændingsøvelser samt i hvilestillinger, der alle forbedrer muligheden for at reducere og ofte fjerne smerterne i lænd og bækken.

Læs mere om, hvad er fysioterapi lige her.

Jeg har haft et længere forløb hos forskellige speciallæger og fysioterapeuter. Efter to år blev jeg henvist af en speciallæge til fysioterapeut Pernille Herlevsen, Klinik Westend, ifm. en lyskeskade, som jeg i alt i fire år har haft store udfordringer med. Pernille har været så umådelig vedholdende i sin faglighed, og stået fast på, at skaden og de smerter, jeg har oplevet, er virkelige; at der er noget galt; noget som lægerne og andre fysioterapeuter, har overset eller ikke har viden om. Pernille har åbnet døren til andre specialister, og hun har fulgt mig HELE forløbet igennem. Det resulterede i, at jeg til sidst kom til de rette specialister inden for sportsbrok og lyskebrok og beskadigede nerver, og blev opereret.Jeg kan ikke give nok anbefalinger til Pernille Herlevsen, fordi var det vitterlig ikke for hende, så havde jeg måttet tage til takke med de andre lægers og fysioterapeuters mangelfulde svar, som desværre ikke førte de rette løsninger med sig. Alle kan ikke vide alt, men det er virkelig godt at have en vedholdende og fuldt engageret fysioterapeut, der VIL løse en udfordring :-) TAK!
Jens C. E. J.
Super professionelle og kompetent behandling.
Marie S.
Super godt sted.
Tina S.
Virkelig god fys, brugte Thomas Thorning Madsen og synes han var virkelig god
Kristoffer T.
Har igennem mange år gået på klinik Westend. Har gået hos Jesper (Fys) som er den bedste fys jeg har prøvet overhovedet. Dygtig, og rar person som fikser små som store problemer. Lider du har ondt i lænden, ryggen så er han top til at fikse.
Nicolas B.
Efter et styrt på mountainbike fik jeg ødelagt min skulder. På Bispebjerg Hospital mente kirurgen, jeg skulle opereres men af kotyme starter man med genoptræning. Jeg har aldrig givet meget for fysioterapeuter, da jeg tidligere har oplevet bare at have fået kastet øvelser i hovedet, som aldrig rigtigt har virket. Det billede har jeg fået totalt ændret! Efter at have startet et forløb hos Michael er jeg idag der hvor jeg ikke tror på at en operation er nødvendig.
Nis R.
Efter at have været hele systemet rundt landede jeg hos Pernille. Jeg havde ondt i hælen efter min første graviditet. Ingen kunne forklare hvorfor indtil Pernille fandt ud af, at det kom fra bækkenet. Efterfølgende har både Pernilles fysioterapi og genoptræning hos Christa, samt Giga laser hjulpet mig igennem og videre fra en yderst smerteligt bækkenløsning. Kan kun takke alle på Westend for deres kompetente behandling og følelsen af at være velkommen - med og uden baby
Sofie Gillesberg R.
Helt utroligt godt sted. De har løst alle mine skavanker! Yderst venligt personale og høj faglighed. Kan varmt anbefales!
Jakob Thunbo P.
Fantastisk højt fagligt niveau,Og deres giga-laser udretter mirakler.Føler altid at man er i trygge hænder .
Kjeld Ammentorp H.
Dygtige behandlere, indbydende klinik, og meget professionelle.
Christina G
Godt sted
Leif K.
God akupunktør i klinikken (Signe Jung). Kan varmt anbefales
CPB

Det siger de også om os

 • Pernille er en fysioterapeut med en faglighed ud over det sædvanlige. Derudover har hun personligt sørget for at jeg modtager den rette behandling i det videre system. Jeg kan kun give de varmeste anbefalinger.
  Nathalie Nørregaard Larsen
 • Tak!! til Klinik Westend, Pernille og Thomas, fordi I har taget jer så dygtigt og omsorgsfuldt af mig i en tid med voldsomme rygsmerter. Jeg ved ikke, hvad jeg havde gjort uden jeres kompetente og behagelige behandling, som i den grad har hjulpet mig. Jeg kan kun anbefale jer! (og har allerede gjort det :-))
  Mette
 • Christa er den venligste og bedste fysioterapeut, jeg har mødt.
  Kan kun anbefale at du benytter dig af hendes kunnen, hvis du har brug for fysioterapi.
  Christina Mai Nielsen
Flere udtalelser

Skriv til os!

Har du brug for en tid, så brug vores Online Booking