Prøv vores klinik på Nørrebro, klinikaaboulevard.dk
Har du spørgsmål, så fang os på33 11 55 10
Det siger de om os ude i byen Positive Udtalelser

Behandling af ankelskader

Forvredne ankler rammer alle

Få hjælp i forbindelse med ankelsmerter samt behandling af ankelskader på Klinik Westend.

Du har sandsynligvis prøvet det selv. Du er ’trådt forkert’ og har vrikket om på foden – til stor fortvivlelse og frustration. Den forvredne ankel er nemlig med den hyppigst forekommende skade, både i fritid og sport, og også den skade flest mennesker ikke søger behandling for. Årligt sender den omkring 40.000 af os forbi skadestuen.
Langt de fleste af disse ankelskader sker ved at du træder forkert på foden og dermed pådrager dig en forstuvning af et eller flere ledbånd på ydersiden af anklen.
I 90% af tilfældene er det de tre ledbånd på ydersiden, der udgør anklens svageste struktur, og derfor dem der bliver beskadiges.

Symptomer på ankelskade

Symptomerne på en ankelskader kan variere afhængigt af skadens type og omfang, men generelt vil du opleve smerte, hævelse, blå mærker og vanskeligheder med at støtte på din fod. Det er derfor som regel let at identificere en ankelskade – særligt på grund af den kraftfulde smerte, når en delvis eller fuldstændig overrivning af ledbåndet i anklen sker.

De smertefulde senfølger af en overrivning i ledbåndet kan gøre det vanskeligt eller endda umuligt at støtte på foden. Når den akutte smerte har fortaget sig efter forvridningen, vil du opleve en følelse af ustabilitet i fodleddet eller manglende evne til at bevæge foden frit. I tilfælde af sådan en ankelskade, er det vigtigt at søge lægehjælp for en nærmere undersøgelse, så du hurtigst muligt kan starte din genoptræning.

Står du og søger dedikerede fysioterapeuter, som kan hjælpe dig med at genoprette fuld bevægelighed i din ankel? Så står vores fysioterapeut klar til at hjælpe dig, ring på tlf. 33 11 55 10 eller bestil en tid online.

Ved akutte ankelskader – følg MCE princippet (tidligere RICE princippet)

Når du har pådraget dig en ankelskade, er det vigtigt at følge en række trin for at sikre, at du kommer dig hurtigt muligt – medmindre du mistænker et brud. Hvis du mistænker brud eller fuldstændig overrivning af fodleddet, skal der tages kontakt til egen læge eller skadestue.

Slut med isposer, når du bliver skadet – Det er ovre med den traditionelle tanke om, at du skal bruge is, hvis du bliver skadet. Den såkaldte RICE-behandling forsinker rent faktisk helingen.

MCE princippet, som står for:

MOVE
Bevæg det du kan, så meget du kan.
Fokusere på små øvelser, som ikke indebære vægt på foden. Eksempelvis at vippe foden op og ned.

Compression
Afhjælp din hævelse med en kompression enten i form af støttebind eller sportstape.
Denne del er meget vigtigt lige når skaden er sket – så så hurtigt som muligt bruger du compression med hvad du har ved hændener – alt sammen for at mindske blødningen i vævet – hvilket vil mindske den periode du vil være skadet i.

Elevation
Hæv din ankel over hjerteniveauet for at reducere hævelse og fremme din heling.

Ved at følge dette princip kan du mindske smerterne og fremskynde din helingsproces efter din ankelskade. Efter at have fulgt det akutte MCE princip, kan vores fysioterapeut skræddersy en behandlingsplan til dig.

Hvornår skal man opsøge en fysioterapeut ved ankelsmerter?

Ankelsmerter kan skyldes en række forskellige årsager, herunder forstuvninger, brud eller overbelastning. For at sikre en korrekt diagnose og behandling er det vigtigt at søge hjælp.

Har du stærke smerter, så sørg for at kontakte din læge eller en fysioterapeut i København for en korrekt diagnose og personlig behandlingsplan, der passer til dine individuelle behov og omstændigheder.

Derfor skal man forebygge ankelskader

Ny forskning viser, at det faktisk er næsten halvdelen af dem, der første gang kommer til skade ved et ankelvrid, som oplever tilbagevendende problemer. Disse optræder typisk i form af blandt andet kroniske smerter, løshed og ustabilitet, hvilket i sidste ende kan afholde én fra fysisk aktivitet.

Hvad gør man så?

Verdens førende ankel-forskere anbefaler, at man så vidt muligt beskytter sig med ’mekaniske’ tiltag som sportstape eller ankelskinner, når man dyrker sport, i op til to år efter en ankelforstuvning, hvor risikoen for en endnu en skade er særligt stor.

Behandling af ankelskader på Klinik Westend

Når du kommer til Klinik Westend med en ankelskade, vil vores fysioterapeuter starte med at foretage en grundig undersøgelse af din ankelskade samt vurdere dens omfang, for at planlægge den mest effektive behandlingsforløb. Et behandlingsforløb hos os kan omfatte øvelser til at genoptræne styrken og stabiliteten i anklen, samt strækøvelser, ledmobilisering og balanceøvelser. Vi vil også vejlede dig i MCE princippet, så du er klædt på til at komme smerterne og hævelsen til livs.

For at opnå den bedst mulige effekt, er det vigtigt, at du påbegynder et behandlingsforløb hos en af vores fysioterapeuter hurtigst muligt. Hos Klinik Westend tilbyder vi behandling af alle typer skader, blandt andet knæskader, sportsskader, hofteskader, knæskader og lændesmerter.

Bestil en tid til behandling af ankelskader

Vil du bestille en tid til behandling af ankelskade? Kontakt klinikken ved at ringe på tlf. 33 11 55 10 eller foretag din tidsbestilling online. Jo hurtigere du søger behandling, desto hurtigere kan du genoptage dine daglige aktiviteter.

Vores fysioterapeuter udfører behandling af alle typer skader, blandt andet sportsskader, hofteskader, knæskader og lændesmerter.

Jeg kan på det varmeste anbefale Klinik Westend!To måneder før mit mål, om at gennemføre mit første marathon nogensinde, rendte jeg ind i en alvorlig skinnebensbetændelse. Dette resulterede i, at jeg kun kunne løbe 600 meter, hvorefter jeg måtte stoppe pga. smerter. Relativt tilfældigt støder jeg på Klinik Westend, som siden både har indfriet og oversteget mine forventninger.Ved første besøg hos Pernille Herlevsen blev årsagen til skaden kortlagt, hvorefter der blev etableret et forløb (bestående af nye fys-tider og en træningsplan) således jeg potentielt stadig ville kunne nå mit mål. Pernille gav mig i den sammenhæng en helt ekstraordinær mulighed for selv at laser-behandle mit skinneben på klinikken hver dag, så jeg kunne imødekomme min skade hurtigere. En kombination af træningen og muligheden for selv at laser-behandle på klinikken gjorde, at skinnebensbetændelsen relativt hurtigt forsvandt, hvorfor jeg kunne begynde at løbe igen. I midten af maj (to måneder senere) gennemførte jeg derfor mit første marathon nogensinde. Foruden Klinik Westend og Pernille Herlevsens kompetencer, ekspertise og ikke mindst super gode service ville dette ikke have været muligt. Jeg kan derfor kun anbefale klinikken til andre.
Kasper Just M.
I was referred to Pernille after many unsuccessful experiences with physio. I have hip displaysia and have had such a good experience at Klinik Westend the past 6 months. I was considering a PAO operation on my left hip because of how much pain I was in. After physio and training programmes with Pernille, I am now able to have a life where my pain can be managed and reduced with the right expertise and exercises. I no longer feel an operation is necessary at the moment which is incredible.I can highly recommend to anyone suffering from hip displaysia ☺️
Sophie B.
Jeg kan anbefale Klinik Westend på det højeste. Har været i behandling for smerter pga hoftedysplasi hos Pernille Herlevsen. Jeg er i så meget bedring nu allerede efter 6 måneder, at jeg har afsluttet mit forløb og bruger de værktøjer jeg har fået, til at arbejde med det selv fremover.
Selina J.
Super sted med meget kompetente fysioterapeuter! Jeg har gået til behandling og træning hos Pernille i over 10 år ifm. min skoliosis og er yderst tilfreds med behandlingen, som jeg fortsætter. Pernille er meget dygtig både til at sammensætte træningsprogram og behandle. Hun er også god til at sørge for at der hele tiden sker fremskridt, og også at man bliver sendt hurtigt videre, hvis der fx. er brug for røntgenundersøgelse el.a. Pernille har også hjulpet mig med at genoptræne mit knæ efter operation i menisken. Grundet Pernilles høje faglighed, var jeg hurtigt tilbage på benene og lige så stærk som før, hvis ikke stærkere. Stor anbefaling herfra!
Benjamin Fingeret S.
Visit with Thomas Thorning Madsen, good bedside manner. Consult was in English. Clear, direct and easy to discuss case and needs - action plan and follow-up explained clearly.
David B.
Ive just been to my first appointment with dr Michael Kejser Pedersen.I couldn’t recommend him more!The klinik is lovely and dr Pedersen was amazing.He fixed my blocked neck joints in few seconds and I cannot wait for my next visit to the clinic.
Andreea-Claudia B.
Med både skoliose, 2 diskusprolapser og en masse afledte effekter heraf, har jeg gennem årene været ganske desperat og mange behandlere igennem - lige ind til jeg begyndte ved fysioterapeut, Martin Ferenc Jensen. Martin giver med sin solide faglighed og sit holistiske blik på kroppen en yderst kompetent behandling, der gør en stor forskel for mig og min krop. Han hjælper mig løbende med at løsne op for spændinger, genoprette mobilitet og generelt bringe min krop i bedre balance - en behandling der for mig er helt afgørende for, at jeg kan opretholde en normal hverdag. Et KÆMPE tak for hjælpen med at holde mine symptomer nede, og de varmeste anbefalinger af Martin fra en meget taknemmelig fast patient.
Anne-Katrine
Jeg har haft et længere forløb hos forskellige speciallæger og fysioterapeuter. Efter to år blev jeg henvist af en speciallæge til fysioterapeut Pernille Herlevsen, Klinik Westend, ifm. en lyskeskade, som jeg i alt i fire år har haft store udfordringer med. Pernille har været så umådelig vedholdende i sin faglighed, og stået fast på, at skaden og de smerter, jeg har oplevet, er virkelige; at der er noget galt; noget som lægerne og andre fysioterapeuter, har overset eller ikke har viden om. Pernille har åbnet døren til andre specialister, og hun har fulgt mig HELE forløbet igennem. Det resulterede i, at jeg til sidst kom til de rette specialister inden for sportsbrok og lyskebrok og beskadigede nerver, og blev opereret.Jeg kan ikke give nok anbefalinger til Pernille Herlevsen, fordi var det vitterlig ikke for hende, så havde jeg måttet tage til takke med de andre lægers og fysioterapeuters mangelfulde svar, som desværre ikke førte de rette løsninger med sig. Alle kan ikke vide alt, men det er virkelig godt at have en vedholdende og fuldt engageret fysioterapeut, der VIL løse en udfordring :-) TAK!
Jens J.
Super professionelle og kompetent behandling.
Marie S.
Super godt sted.
Tina S.
Virkelig god fys, brugte Thomas Thorning Madsen og synes han var virkelig god
Kristoffer T.
Har igennem mange år gået på klinik Westend. Har gået hos Jesper (Fys) som er den bedste fys jeg har prøvet overhovedet. Dygtig, og rar person som fikser små som store problemer. Lider du har ondt i lænden, ryggen så er han top til at fikse.
Nicolas “.
Efter et styrt på mountainbike fik jeg ødelagt min skulder. På Bispebjerg Hospital mente kirurgen, jeg skulle opereres men af kotyme starter man med genoptræning. Jeg har aldrig givet meget for fysioterapeuter, da jeg tidligere har oplevet bare at have fået kastet øvelser i hovedet, som aldrig rigtigt har virket. Det billede har jeg fået totalt ændret! Efter at have startet et forløb hos Michael er jeg idag der hvor jeg ikke tror på at en operation er nødvendig.
Nis R.
Efter at have været hele systemet rundt landede jeg hos Pernille. Jeg havde ondt i hælen efter min første graviditet. Ingen kunne forklare hvorfor indtil Pernille fandt ud af, at det kom fra bækkenet. Efterfølgende har både Pernilles fysioterapi og genoptræning hos Christa, samt Giga laser hjulpet mig igennem og videre fra en yderst smerteligt bækkenløsning. Kan kun takke alle på Westend for deres kompetente behandling og følelsen af at være velkommen - med og uden baby
Sofie Gillesberg R.
Helt utroligt godt sted. De har løst alle mine skavanker! Yderst venligt personale og høj faglighed. Kan varmt anbefales!
Jakob Thunbo P.
Fantastisk højt fagligt niveau,Og deres giga-laser udretter mirakler.Føler altid at man er i trygge hænder .
Kjeld Ammentorp H.
Dygtige behandlere, indbydende klinik, og meget professionelle.
Christina G
Godt sted
Leif K.
God akupunktør i klinikken (Signe Jung). Kan varmt anbefales
Cindy P.
js_loader

Det siger de også om os

 • Pernille er en fysioterapeut med en faglighed ud over det sædvanlige. Derudover har hun personligt sørget for at jeg modtager den rette behandling i det videre system. Jeg kan kun give de varmeste anbefalinger.
  Nathalie Nørregaard Larsen
 • Tak!! til Klinik Westend, Pernille og Thomas, fordi I har taget jer så dygtigt og omsorgsfuldt af mig i en tid med voldsomme rygsmerter. Jeg ved ikke, hvad jeg havde gjort uden jeres kompetente og behagelige behandling, som i den grad har hjulpet mig. Jeg kan kun anbefale jer! (og har allerede gjort det :-))
  Mette
 • Christa er den venligste og bedste fysioterapeut, jeg har mødt.
  Kan kun anbefale at du benytter dig af hendes kunnen, hvis du har brug for fysioterapi.
  Christina Mai Nielsen
Flere udtalelser

Skriv til os!

Har du brug for en tid, så brug vores Online Booking