Prøv vores klinik på Nørrebro, klinikaaboulevard.dk
Har du spørgsmål, så fang os på33 11 55 10
Det siger de om os ude i byen Positive Udtalelser

Fysioterapeut til behandling af bækkenløsning

Bækkenløsning er en tilstand mange kvinder enten kender fra egen krop som gravid eller gennem veninder, og er for de fleste en stor bekymring under graviditeten. Hos Klinik Westend oplever vi, at det ofte er den samme frygt der går igen – nemlig tanken om at tilbringe det meste af sin graviditet liggende hjemme i sengen med bækkensmerter.

Det er dog vigtigt at slå fast, at det er langt de færreste, der vil opleve dette scenarie, hvis de modtager den rette behandling og vigtigst af alt – lytter til kroppens signaler. Derudover kan det for de fleste være en god idé med forebyggende behandling, i fald du i forrige graviditeter, har haft problemer med smerter i bækkenet.

Symptomer på bækkenløsning

De fleste kvinder oplever bækkenløsning i midten eller slutningen af graviditeten og smerterne varierer fra person til person. Ét er dog sikkert, og det er, at det er ekstremt ubehageligt og noget man gerne vil undgå.

Tegn på bækkenløsning:

 • Smerter i lænde- og bækkenregion
 • Smerterne forværres ved skift af stilling
 • Typisk er smerterne slemme, hvis du skal stille dig op, vende dig i sengen, stige ind og ud af bilen eller gå op og ned af trapper
 • Smerterne forværres i løbet af dagen

Hvor kommer bækkensmerter fra?

På billedet er der med rød markering vist de typiske smerteområder, som er lokaliseret bagpå bækkenet i det store bækkenled (sacroiliaca leddet ) og foran hvor kønsbenet (os pubis) danner led med hinanden.
Fysioterapeut til bækkenløsning behandling

Hvorfor får man bækkenløsning?

Under graviditeten produceres hormonet relaxin, der har til hensigt at gøre leddene mere eftergivelige for at bækkenet kan udvide sig under fødslen. Det har desværre også den ulempe, at kvindens led derfor kan komme til at give sig i månederne op til fødsels, hvilket kan være smertefuldt. Kroppen bliver med andre ord mere ustabil og yderstillinger samt hurtige bevægelser, er noget der helst skal undgås, så leddene ikke forskubber sig og resulterer i slemme smerter.

Den tiltagende vægt hos den gravide og ændrede vægtbalance – hvor vægten primært er på forsiden, er en anden årsag til, at kroppen ”giver efter”og kan forskubbe sig i leddene.

Hvad kan du selv gøre?

Hvis du ved, at der er aktiviteter, som udløser smerter i lænd og/eller bækken, kan du prøve at undgå disse ting. Især hvis du oplever, at smerterne bliver ved længe efter, du har stoppet aktiviteten. Men det er meget forskelligt, hvad der udløser smerter hos den enkelte. Og det er grunden til, at der findes mange forskellige råd for behandlingen. Vi har samlet nogle generelle råd til dig, der døjer med bækkenløsning.

Vores bedste råd er:

 • Brug dig selv fysisk, i den udstrækning du kan, og husk at du også kan få smerter, hvis du bevæger dig for lidt.
 • Det er en god idé at forsøge at skåne dig selv, samtidig med at du holder dig i gang. Det er meget individuelt, hvad man kan, og man må derfor finde sin egen rytme og grænse for belastning. ​

Husk: Det er ikke ualmindeligt, at smerterne først kommer et stykke tid efter, at du har gjort det, der provokerer leddene. Lav gerne dagbog for at huske, hvad der kan have forårsaget smerterne.​​

Øvelser mod smerter i bækkenbunden

Vi har samlet tre simple øvelser, du med fordel kan give dig i kast med. De er nyttige både før, under og efter du oplever smerterne.

Bevægelighed af ryg

 • Du kender måske allerede øvelsen under navnet “Ko og kat”.
 • Stå på alle fire. Skift mellem at svaje i ryggen og krumme ryggen.
 • Gentag øvelsen 3×10 gange.

Stabilitet af ryg

 • Stå på alle fire. Krum og svaj i ryggen. Find et sted lige midt i mellem – det vi kalder neutralstilling.
 • Knib i bækkenbunden og spænd det allernederste af maven.
 • Hold stillingen i 10-15 vejrtrækninger og gentag tre gange.

Stabilitet på knæ

 • Stå på begge knæ. Knib sammen i bækkenbunden og spænd den nederste del af maven. Armene kan du placere på hoften.
 • Læn kroppen roligt tilbage. Vær opmærksom på, at ryggen er i neutralstilling. Kom roligt tilbage i udgangsstillingen. Gentag 3×10-15 gange

Fysioterapi til bækkenløsning behandling

På klinikken har vi stor erfaring med behandling af graviditetssmerter og bækkenløsning ved hjælp af fysioterapi. Vi har således flere fysioterapeuter med over 15 års behandler erfaring inden for denne problematik og er derfor i dag specialister i at lindre bækkensmerter hos gravide – uanset hvor langt i graviditeten du er.

Vi udfører en skånsom behandling af de fastlåste led, hvor leddene med patientens egen kraft forsigtigt trækkes tilbage på plads. De overspændte muskler afspændes ved specifik massage, og en speciel strækterapi. Den gravide instrueres derudover i udspændings- og afspændingsøvelser samt i hvilestillinger, der alle forbedrer muligheden for at reducere og ofte fjerne smerterne i lænd og bækken.

Derudover giver vi dig nøje instrukser til bækkenløsning øvelser, du kan lave derhjemme. Øvelserne er milde og udarbejdet med udgangspunkt i din specifikke situation.

Bestil en tid til fysioterapi i dag

Har du spørgsmål, eller vil du gerne bestille en tid til bækkenløsning behandling? Kontakt Klinik Wested, så sørger vores fysioterapeuter for, at du får den rette hjælp. Du kan kontakte os ved at ringe på tlf. 33 11 55 10 eller ved at bestille en tid online. Vi ser frem til at høre fra dig.

Mette, 46Succes med behandling af knæsmerter og slidgigt i hoftenPernille var tydelig og ærlig fra start: Forbedringer kræver masser af træning, tålmodighed og tid. Og - så skulle jeg ikke sætte næsen op efter en kropsfunktionalitet, som da jeg var 25.Med slidgigt i hoften og knæsmerter der begrænsede mig i fysisk aktivitet, søgte jeg råd hos klinikejer Pernille Herlevsen. Efter et år med løbende vejledning, er der sket store fremskridt. Bl.a. kan jeg nu gå op og ned ad trapper uden at hænge i gelænderet, jeg kan gå tur, sidde på hug, cykle med belastning - alt sammen uden smerter.Pernille Herlevsen arbejder med stor professionalisme, realisme og erfaring. Hun går systematisk frem og ved altid hvad næste skridt skal være.
Mette K.
Rolig og professionel behandling.
Susan J.
Behandling hos Pernille på klinik westend. Virkelig virkelig dygtig, kompetent og løsningsorienteret fysioterapeut. Pernille tager dig alvorlig og ser på din problematik med seriøse og nysgerrige øjne. Hun fokuserer udelukkende på fremskridt og bedring - har øvelser mm. ikke haft samme eller bedre effekt, foreslår hun noget helt tredje!Har aldrig følt mig uhørt, overset eller misforstået.I Pernilles hænder er man tryg, motiveret og forhåbningsfuld.Jeg har bokset med ømhed og træthed i begge hofter samt sovende ben - andre tværfaglige samarbejdspartnere, har sendt bolden videre til pernille og den må man sige hun har spillet godt med. Mit problem er ikke er forsvundet helt… men det er helt sikkert blevet mindre smertefuldt og i meget sjældnere og kortere perioder! Jeg er dybt taknemlig for hele forløbet hos Pernille og selve behandlinger - Hun har gjort, at jeg idag har fundet roen, troen og overskuddet til at leve med de mindsket gener jeg har og bruge de værktøjer hun har givet med. Kæmpe anbefaling herfra!
Maria J.
Jeg kan på det varmeste anbefale Klinik Westend!To måneder før mit mål, om at gennemføre mit første marathon nogensinde, rendte jeg ind i en alvorlig skinnebensbetændelse. Dette resulterede i, at jeg kun kunne løbe 600 meter, hvorefter jeg måtte stoppe pga. smerter. Relativt tilfældigt støder jeg på Klinik Westend, som siden både har indfriet og oversteget mine forventninger.Ved første besøg hos Pernille Herlevsen blev årsagen til skaden kortlagt, hvorefter der blev etableret et forløb (bestående af nye fys-tider og en træningsplan) således jeg potentielt stadig ville kunne nå mit mål. Pernille gav mig i den sammenhæng en helt ekstraordinær mulighed for selv at laser-behandle mit skinneben på klinikken hver dag, så jeg kunne imødekomme min skade hurtigere. En kombination af træningen og muligheden for selv at laser-behandle på klinikken gjorde, at skinnebensbetændelsen relativt hurtigt forsvandt, hvorfor jeg kunne begynde at løbe igen. I midten af maj (to måneder senere) gennemførte jeg derfor mit første marathon nogensinde. Foruden Klinik Westend og Pernille Herlevsens kompetencer, ekspertise og ikke mindst super gode service ville dette ikke have været muligt. Jeg kan derfor kun anbefale klinikken til andre.
Kasper Just M.
I was referred to Pernille after many unsuccessful experiences with physio. I have hip displaysia and have had such a good experience at Klinik Westend the past 6 months. I was considering a PAO operation on my left hip because of how much pain I was in. After physio and training programmes with Pernille, I am now able to have a life where my pain can be managed and reduced with the right expertise and exercises. I no longer feel an operation is necessary at the moment which is incredible.I can highly recommend to anyone suffering from hip displaysia ☺️
Sophie B.
Jeg kan anbefale Klinik Westend på det højeste. Har været i behandling for smerter pga hoftedysplasi hos Pernille Herlevsen. Jeg er i så meget bedring nu allerede efter 6 måneder, at jeg har afsluttet mit forløb og bruger de værktøjer jeg har fået, til at arbejde med det selv fremover.
Selina J.
Super sted med meget kompetente fysioterapeuter! Jeg har gået til behandling og træning hos Pernille i over 10 år ifm. min skoliosis og er yderst tilfreds med behandlingen, som jeg fortsætter. Pernille er meget dygtig både til at sammensætte træningsprogram og behandle. Hun er også god til at sørge for at der hele tiden sker fremskridt, og også at man bliver sendt hurtigt videre, hvis der fx. er brug for røntgenundersøgelse el.a. Pernille har også hjulpet mig med at genoptræne mit knæ efter operation i menisken. Grundet Pernilles høje faglighed, var jeg hurtigt tilbage på benene og lige så stærk som før, hvis ikke stærkere. Stor anbefaling herfra!
Benjamin Fingeret S.
Visit with Thomas Thorning Madsen, good bedside manner. Consult was in English. Clear, direct and easy to discuss case and needs - action plan and follow-up explained clearly.
David B.
Ive just been to my first appointment with dr Michael Kejser Pedersen.I couldn’t recommend him more!The klinik is lovely and dr Pedersen was amazing.He fixed my blocked neck joints in few seconds and I cannot wait for my next visit to the clinic.
Andreea-Claudia B.
Med både skoliose, 2 diskusprolapser og en masse afledte effekter heraf, har jeg gennem årene været ganske desperat og mange behandlere igennem - lige ind til jeg begyndte ved fysioterapeut, Martin Ferenc Jensen. Martin giver med sin solide faglighed og sit holistiske blik på kroppen en yderst kompetent behandling, der gør en stor forskel for mig og min krop. Han hjælper mig løbende med at løsne op for spændinger, genoprette mobilitet og generelt bringe min krop i bedre balance - en behandling der for mig er helt afgørende for, at jeg kan opretholde en normal hverdag. Et KÆMPE tak for hjælpen med at holde mine symptomer nede, og de varmeste anbefalinger af Martin fra en meget taknemmelig fast patient.
Anne-Katrine
Jeg har haft et længere forløb hos forskellige speciallæger og fysioterapeuter. Efter to år blev jeg henvist af en speciallæge til fysioterapeut Pernille Herlevsen, Klinik Westend, ifm. en lyskeskade, som jeg i alt i fire år har haft store udfordringer med. Pernille har været så umådelig vedholdende i sin faglighed, og stået fast på, at skaden og de smerter, jeg har oplevet, er virkelige; at der er noget galt; noget som lægerne og andre fysioterapeuter, har overset eller ikke har viden om. Pernille har åbnet døren til andre specialister, og hun har fulgt mig HELE forløbet igennem. Det resulterede i, at jeg til sidst kom til de rette specialister inden for sportsbrok og lyskebrok og beskadigede nerver, og blev opereret.Jeg kan ikke give nok anbefalinger til Pernille Herlevsen, fordi var det vitterlig ikke for hende, så havde jeg måttet tage til takke med de andre lægers og fysioterapeuters mangelfulde svar, som desværre ikke førte de rette løsninger med sig. Alle kan ikke vide alt, men det er virkelig godt at have en vedholdende og fuldt engageret fysioterapeut, der VIL løse en udfordring :-) TAK!
Jens J.
Super professionelle og kompetent behandling.
Marie S.
Super godt sted.
Tina S.
Virkelig god fys, brugte Thomas Thorning Madsen og synes han var virkelig god
Kristoffer T.
Har igennem mange år gået på klinik Westend. Har gået hos Jesper (Fys) som er den bedste fys jeg har prøvet overhovedet. Dygtig, og rar person som fikser små som store problemer. Lider du har ondt i lænden, ryggen så er han top til at fikse.
Nicolas “.
Efter et styrt på mountainbike fik jeg ødelagt min skulder. På Bispebjerg Hospital mente kirurgen, jeg skulle opereres men af kotyme starter man med genoptræning. Jeg har aldrig givet meget for fysioterapeuter, da jeg tidligere har oplevet bare at have fået kastet øvelser i hovedet, som aldrig rigtigt har virket. Det billede har jeg fået totalt ændret! Efter at have startet et forløb hos Michael er jeg idag der hvor jeg ikke tror på at en operation er nødvendig.
Nis R.
Efter at have været hele systemet rundt landede jeg hos Pernille. Jeg havde ondt i hælen efter min første graviditet. Ingen kunne forklare hvorfor indtil Pernille fandt ud af, at det kom fra bækkenet. Efterfølgende har både Pernilles fysioterapi og genoptræning hos Christa, samt Giga laser hjulpet mig igennem og videre fra en yderst smerteligt bækkenløsning. Kan kun takke alle på Westend for deres kompetente behandling og følelsen af at være velkommen - med og uden baby
Sofie Gillesberg R.
Helt utroligt godt sted. De har løst alle mine skavanker! Yderst venligt personale og høj faglighed. Kan varmt anbefales!
Jakob Thunbo P.
Fantastisk højt fagligt niveau,Og deres giga-laser udretter mirakler.Føler altid at man er i trygge hænder .
Kjeld Ammentorp H.
Dygtige behandlere, indbydende klinik, og meget professionelle.
Christina G
Godt sted
Leif K.
God akupunktør i klinikken (Signe Jung). Kan varmt anbefales
Cindy P.
js_loader

Det siger de også om os

 • Pernille er en fysioterapeut med en faglighed ud over det sædvanlige. Derudover har hun personligt sørget for at jeg modtager den rette behandling i det videre system. Jeg kan kun give de varmeste anbefalinger.
  Nathalie Nørregaard Larsen
 • Tak!! til Klinik Westend, Pernille og Thomas, fordi I har taget jer så dygtigt og omsorgsfuldt af mig i en tid med voldsomme rygsmerter. Jeg ved ikke, hvad jeg havde gjort uden jeres kompetente og behagelige behandling, som i den grad har hjulpet mig. Jeg kan kun anbefale jer! (og har allerede gjort det :-))
  Mette
 • Christa er den venligste og bedste fysioterapeut, jeg har mødt.
  Kan kun anbefale at du benytter dig af hendes kunnen, hvis du har brug for fysioterapi.
  Christina Mai Nielsen
Flere udtalelser

Skriv til os!

Har du brug for en tid, så brug vores Online Booking