Prøv vores klinik på Nørrebro, klinikaaboulevard.dk
Har du spørgsmål, så fang os på33 11 55 10
Det siger de om os ude i byen Positive Udtalelser

Behandling af nakkesmerter

Har du nakkesmerter som påvirker din dagligdag? På Klinik Westend står vores team af engagerede fysioterapeuter klar til at skræddersy et behandlingsforløb, så du kan slippe for dine smerter i nakken.

Uanset om det er akut hold i nakken eller langvarige nakkesmerter, som du døjer med, så vil vores fysioterapeut kunne hjælpe dig. Her på siden kan du læse mere om almindelige symptomer på nakkesmerter, forskellen på muskelspændinger og akutte nakkesmerter samt behandling af smerter i nakken gennem fysioterapi.

Symptomer på smerter i nakken

Symptomerne på smerter i nakken kan variere fra person til person, men nogle af de mest almindelige symptomer er:

 • Stivhed og nedsat bevægelighed i nakken.
 • Smerter, der forværres ved at dreje hovedet eller holde det i samme position i længere tid.
 • Hovedpine, der ofte starter i nakken og stråler op i hovedet.
 • Spændinger og ømhed i skuldrene og øvre ryg.
 • Strålende smerter eller prikken i arme og hænder.
 • Svimmelhed og balanceproblemer.
 • Træthed og søvnbesvær på grund af ubehag.

Nakkesmerter kan skyldes forskellige faktorer som dårlig kropsholdning, stress, muskelstramninger, skader eller slidgigt. Det er vigtigt at identificere årsagen og søge passende behandling for at forbedre symptomerne og livskvaliteten

Forskellen på muskelspændinger og akutte nakkesmerter

Muskelspændinger og akutte nakkesmerter er to forskellige typer af nakkeproblemer, der kan have forskellige årsager, symptomer og behandlingsmetoder.

Muskelspændinger refererer til en tilstand, hvor musklerne i nakken bliver stive og anspændte, ofte på grund af dårlig kropsholdning, stress, overanstrengelse eller langvarig brug af elektroniske enheder. Symptomerne omfatter generel ømhed, stivhed og begrænset bevægelighed i nakken. Behandlingen af muskelspændinger fokuserer på at løsne og afspænde musklerne gennem massage, strækøvelser, varme- og kuldebehandling samt stressreducerende teknikker.

Akutte nakkesmerter opstår pludseligt og er normalt mere intense end muskelspændinger. De kan være forårsaget af traumer, som f.eks. et piskesmældsuheld, en sportsskade eller et fald. Symptomerne kan omfatte skarp smerte, hævelse, nedsat bevægelighed og undertiden strålende smerter i skuldrene, arme eller hænder. Behandling af akutte nakkesmerter afhænger af årsagen og sværhedsgraden af skaden. Det kan omfatte hvile, RICE-princippet (hvile, is, kompression, elevation), smertestillende medicin, immobilisering med nakkekrave og i nogle tilfælde fysioterapi eller kirurgi.

Konsultation med en sundhedsfaglig person, såsom din læge eller en fysioterapeut, er afgørende for at vurdere årsagen til nakkesmerterne. Herefter vil du kunne få en passende behandlingsplan.

Hvornår skal man søge behandling?

Det er vigtigt at vide, hvornår man skal søge behandling for nakkesmerter for at få den nødvendige hjælp og forhindre yderligere komplikationer.

Kontakt en læge eller fysioterapeut, hvis du har følgende symptomer:

 • Hvis du har oplevet et traume, såsom et fald, en bilulykke eller en sportsrelateret skade, og har pludselige, alvorlige nakkesmerter, bør du søge lægehjælp straks.
 • Hvis dine nakkesmerter varer ved i mere end en uge, påvirker dine daglige aktiviteter eller forværres over tid, bør du kontakte en sundhedsprofessionel.
 • Hvis du oplever stivhed, begrænset bevægelighed i nakken eller smerter, der forværres ved at dreje hovedet, bør du søge behandling.
 • Hvis dine nakkesmerter ledsages af feber, hovedpine, kvalme eller opkastning, bør du kontakte en læge, da dette kan være tegn på en alvorligere tilstand, såsom meningitis eller en infektion.
 • Hvis du oplever strålende smerter, prikken eller følelsesløshed i arme, skuldre eller hænder, kan det være tegn på en nerveskade og kræver en professionel vurdering.

Husk altid at konsultere en læge, fysioterapeut eller anden sundhedsfaglig person for at få en korrekt diagnose og behandlingsplan. På Klinik Westend tilbyder vi både fysioterapi med henvisning og fysioterapi uden henvisning.

Behandling af nakkesmerter hos fysioterapeut

Fysioterapi kan være en effektiv metode til behandling af nakkesmerter, særligt hvis de er forårsaget af muskelspændinger eller stive led.

Behandling af nakkesmerter hos en fysioterapeut kan involvere manuel terapi, hvor teknikker som massage, mobilisering og manipulation bruges til at løsne stive muskler og led, reducere smerte og forbedre bevægelighed. Derudover kan fysioterapeuten udarbejde specifikke stræk- og styrkeøvelser, der er skræddersyet til individuelle behov for at styrke musklerne og forbedre holdningen. For at støtte langvarig bedring og forebygge yderligere nakkesmerter, vil vores fysioterapeut rådgive dig i forhold til ergonomi, kropsholdning og livsstilsændringer.

Bestil en tid til fysioterapi i dag

Er du klar til at komme dine nakkesmerter til livs? Vores fysioterapeuter har mange års erfaring med behandling af nakkesmerter, så du kan få lindret dine smerter.

Hvis du har spørgsmål eller ønsker at bestille en tid, så er du velkommen til at kontakte klinikken ved at ringe på tlf. 33 11 55 10 eller foretag din tidsbestilling online.

Mette, 46Succes med behandling af knæsmerter og slidgigt i hoftenPernille var tydelig og ærlig fra start: Forbedringer kræver masser af træning, tålmodighed og tid. Og - så skulle jeg ikke sætte næsen op efter en kropsfunktionalitet, som da jeg var 25.Med slidgigt i hoften og knæsmerter der begrænsede mig i fysisk aktivitet, søgte jeg råd hos klinikejer Pernille Herlevsen. Efter et år med løbende vejledning, er der sket store fremskridt. Bl.a. kan jeg nu gå op og ned ad trapper uden at hænge i gelænderet, jeg kan gå tur, sidde på hug, cykle med belastning - alt sammen uden smerter.Pernille Herlevsen arbejder med stor professionalisme, realisme og erfaring. Hun går systematisk frem og ved altid hvad næste skridt skal være.
Mette K.
Rolig og professionel behandling.
Susan J.
Behandling hos Pernille på klinik westend. Virkelig virkelig dygtig, kompetent og løsningsorienteret fysioterapeut. Pernille tager dig alvorlig og ser på din problematik med seriøse og nysgerrige øjne. Hun fokuserer udelukkende på fremskridt og bedring - har øvelser mm. ikke haft samme eller bedre effekt, foreslår hun noget helt tredje!Har aldrig følt mig uhørt, overset eller misforstået.I Pernilles hænder er man tryg, motiveret og forhåbningsfuld.Jeg har bokset med ømhed og træthed i begge hofter samt sovende ben - andre tværfaglige samarbejdspartnere, har sendt bolden videre til pernille og den må man sige hun har spillet godt med. Mit problem er ikke er forsvundet helt… men det er helt sikkert blevet mindre smertefuldt og i meget sjældnere og kortere perioder! Jeg er dybt taknemlig for hele forløbet hos Pernille og selve behandlinger - Hun har gjort, at jeg idag har fundet roen, troen og overskuddet til at leve med de mindsket gener jeg har og bruge de værktøjer hun har givet med. Kæmpe anbefaling herfra!
Maria J.
Jeg kan på det varmeste anbefale Klinik Westend!To måneder før mit mål, om at gennemføre mit første marathon nogensinde, rendte jeg ind i en alvorlig skinnebensbetændelse. Dette resulterede i, at jeg kun kunne løbe 600 meter, hvorefter jeg måtte stoppe pga. smerter. Relativt tilfældigt støder jeg på Klinik Westend, som siden både har indfriet og oversteget mine forventninger.Ved første besøg hos Pernille Herlevsen blev årsagen til skaden kortlagt, hvorefter der blev etableret et forløb (bestående af nye fys-tider og en træningsplan) således jeg potentielt stadig ville kunne nå mit mål. Pernille gav mig i den sammenhæng en helt ekstraordinær mulighed for selv at laser-behandle mit skinneben på klinikken hver dag, så jeg kunne imødekomme min skade hurtigere. En kombination af træningen og muligheden for selv at laser-behandle på klinikken gjorde, at skinnebensbetændelsen relativt hurtigt forsvandt, hvorfor jeg kunne begynde at løbe igen. I midten af maj (to måneder senere) gennemførte jeg derfor mit første marathon nogensinde. Foruden Klinik Westend og Pernille Herlevsens kompetencer, ekspertise og ikke mindst super gode service ville dette ikke have været muligt. Jeg kan derfor kun anbefale klinikken til andre.
Kasper Just M.
I was referred to Pernille after many unsuccessful experiences with physio. I have hip displaysia and have had such a good experience at Klinik Westend the past 6 months. I was considering a PAO operation on my left hip because of how much pain I was in. After physio and training programmes with Pernille, I am now able to have a life where my pain can be managed and reduced with the right expertise and exercises. I no longer feel an operation is necessary at the moment which is incredible.I can highly recommend to anyone suffering from hip displaysia ☺️
Sophie B.
Jeg kan anbefale Klinik Westend på det højeste. Har været i behandling for smerter pga hoftedysplasi hos Pernille Herlevsen. Jeg er i så meget bedring nu allerede efter 6 måneder, at jeg har afsluttet mit forløb og bruger de værktøjer jeg har fået, til at arbejde med det selv fremover.
Selina J.
Super sted med meget kompetente fysioterapeuter! Jeg har gået til behandling og træning hos Pernille i over 10 år ifm. min skoliosis og er yderst tilfreds med behandlingen, som jeg fortsætter. Pernille er meget dygtig både til at sammensætte træningsprogram og behandle. Hun er også god til at sørge for at der hele tiden sker fremskridt, og også at man bliver sendt hurtigt videre, hvis der fx. er brug for røntgenundersøgelse el.a. Pernille har også hjulpet mig med at genoptræne mit knæ efter operation i menisken. Grundet Pernilles høje faglighed, var jeg hurtigt tilbage på benene og lige så stærk som før, hvis ikke stærkere. Stor anbefaling herfra!
Benjamin Fingeret S.
Visit with Thomas Thorning Madsen, good bedside manner. Consult was in English. Clear, direct and easy to discuss case and needs - action plan and follow-up explained clearly.
David B.
Ive just been to my first appointment with dr Michael Kejser Pedersen.I couldn’t recommend him more!The klinik is lovely and dr Pedersen was amazing.He fixed my blocked neck joints in few seconds and I cannot wait for my next visit to the clinic.
Andreea-Claudia B.
Med både skoliose, 2 diskusprolapser og en masse afledte effekter heraf, har jeg gennem årene været ganske desperat og mange behandlere igennem - lige ind til jeg begyndte ved fysioterapeut, Martin Ferenc Jensen. Martin giver med sin solide faglighed og sit holistiske blik på kroppen en yderst kompetent behandling, der gør en stor forskel for mig og min krop. Han hjælper mig løbende med at løsne op for spændinger, genoprette mobilitet og generelt bringe min krop i bedre balance - en behandling der for mig er helt afgørende for, at jeg kan opretholde en normal hverdag. Et KÆMPE tak for hjælpen med at holde mine symptomer nede, og de varmeste anbefalinger af Martin fra en meget taknemmelig fast patient.
Anne-Katrine
Jeg har haft et længere forløb hos forskellige speciallæger og fysioterapeuter. Efter to år blev jeg henvist af en speciallæge til fysioterapeut Pernille Herlevsen, Klinik Westend, ifm. en lyskeskade, som jeg i alt i fire år har haft store udfordringer med. Pernille har været så umådelig vedholdende i sin faglighed, og stået fast på, at skaden og de smerter, jeg har oplevet, er virkelige; at der er noget galt; noget som lægerne og andre fysioterapeuter, har overset eller ikke har viden om. Pernille har åbnet døren til andre specialister, og hun har fulgt mig HELE forløbet igennem. Det resulterede i, at jeg til sidst kom til de rette specialister inden for sportsbrok og lyskebrok og beskadigede nerver, og blev opereret.Jeg kan ikke give nok anbefalinger til Pernille Herlevsen, fordi var det vitterlig ikke for hende, så havde jeg måttet tage til takke med de andre lægers og fysioterapeuters mangelfulde svar, som desværre ikke førte de rette løsninger med sig. Alle kan ikke vide alt, men det er virkelig godt at have en vedholdende og fuldt engageret fysioterapeut, der VIL løse en udfordring :-) TAK!
Jens J.
Super professionelle og kompetent behandling.
Marie S.
Super godt sted.
Tina S.
Virkelig god fys, brugte Thomas Thorning Madsen og synes han var virkelig god
Kristoffer T.
Har igennem mange år gået på klinik Westend. Har gået hos Jesper (Fys) som er den bedste fys jeg har prøvet overhovedet. Dygtig, og rar person som fikser små som store problemer. Lider du har ondt i lænden, ryggen så er han top til at fikse.
Nicolas “.
Efter et styrt på mountainbike fik jeg ødelagt min skulder. På Bispebjerg Hospital mente kirurgen, jeg skulle opereres men af kotyme starter man med genoptræning. Jeg har aldrig givet meget for fysioterapeuter, da jeg tidligere har oplevet bare at have fået kastet øvelser i hovedet, som aldrig rigtigt har virket. Det billede har jeg fået totalt ændret! Efter at have startet et forløb hos Michael er jeg idag der hvor jeg ikke tror på at en operation er nødvendig.
Nis R.
Efter at have været hele systemet rundt landede jeg hos Pernille. Jeg havde ondt i hælen efter min første graviditet. Ingen kunne forklare hvorfor indtil Pernille fandt ud af, at det kom fra bækkenet. Efterfølgende har både Pernilles fysioterapi og genoptræning hos Christa, samt Giga laser hjulpet mig igennem og videre fra en yderst smerteligt bækkenløsning. Kan kun takke alle på Westend for deres kompetente behandling og følelsen af at være velkommen - med og uden baby
Sofie Gillesberg R.
Helt utroligt godt sted. De har løst alle mine skavanker! Yderst venligt personale og høj faglighed. Kan varmt anbefales!
Jakob Thunbo P.
Fantastisk højt fagligt niveau,Og deres giga-laser udretter mirakler.Føler altid at man er i trygge hænder .
Kjeld Ammentorp H.
Dygtige behandlere, indbydende klinik, og meget professionelle.
Christina G
Godt sted
Leif K.
God akupunktør i klinikken (Signe Jung). Kan varmt anbefales
Cindy P.
js_loader

Det siger de også om os

 • Pernille er en fysioterapeut med en faglighed ud over det sædvanlige. Derudover har hun personligt sørget for at jeg modtager den rette behandling i det videre system. Jeg kan kun give de varmeste anbefalinger.
  Nathalie Nørregaard Larsen
 • Tak!! til Klinik Westend, Pernille og Thomas, fordi I har taget jer så dygtigt og omsorgsfuldt af mig i en tid med voldsomme rygsmerter. Jeg ved ikke, hvad jeg havde gjort uden jeres kompetente og behagelige behandling, som i den grad har hjulpet mig. Jeg kan kun anbefale jer! (og har allerede gjort det :-))
  Mette
 • Christa er den venligste og bedste fysioterapeut, jeg har mødt.
  Kan kun anbefale at du benytter dig af hendes kunnen, hvis du har brug for fysioterapi.
  Christina Mai Nielsen
Flere udtalelser

Skriv til os!

Har du brug for en tid, så brug vores Online Booking