Prøv vores klinik på Nørrebro, klinikaaboulevard.dk
Har du spørgsmål, så fang os på33 11 55 10
Det siger de om os ude i byen Positive Udtalelser

Ondt i albuen

Når du har ondt i albuen, kan generne sagtens stamme fra funktionsproblemer med enten din skulder eller din nakke. Vores kroppe indeholder et ocean af netværk, der taler sammen, og har indflydelse på hinanden.

Derfor behandler vi dig altid ud fra en grundig undersøgelse af årsagen til dine gener.

Har du ondt i albuen? Læs med om, hvad årsagerne til smerter i albuen kan være – og hvordan vi i Klinik Westend kan hjælpe dig.

Årsager til ondt i albuen

Lider du af problemer med albuen, kan du både have ondt, når du bøjer og strækker albuen.Ondt i albuen

Der kan være mange årsager til dine smerter. De to hyppigste overordnede årsager er overbelastninger, typisk golf- eller tennisalbuen, og skader.

 • Overbelastningssmerter
  Ondt i albuen skyldes som oftest, at du har overbelastet senevævet omkring albuen ved at have udført den samme bevægelse intensivt i en kortere periode. Det kan eksempelvis være ved at male loftet i din bolig eller have luget ukrudt lidt for længe i haven. Gener med albuen kan dog også skyldes en overbelastning, du har skaffet dig gennem en længere periode, ved at foretage ensartede og uhensigtsmæssige bevægelser i din hverdag. Da dit skulderled og nakke har afgørende betydning for funktionen af din albue og håndled, kan du også lide af udstrålende smerter. Det betyder blot, at dine smerter kan skyldes problemer, der stammer fra din nakke eller skulder.
 • Tennis- og Golfalbue
  De to mest typiske lidelser forårsaget af overbelastning i albuen, er den såkaldte tennisalbue og golfalbuen. Tennisalbuen kommer oftest til udtryk ved, at du har smerter i ydersiden af albuen – hvor du med en golfalbue typisk vil opleve smerter og en brændende følelse i indersiden. Men du behøver hverken at have rørt en tennisketcher eller golfkølle for at få diagnosen. Tennis- og golfabluen kommer af en overbelastning i muskulaturen eller senerne. Overbelastningen kan opstå ved forkerte bevægelser eller ved en begrænsning i bevægeligheden omkring dine led ved albuen, håndleddet eller skulderen, der kan ende med at give overbelastning. Du kan fx meget sandsynligt have en låsning eller stramhed, som du kompenserer for gennem uhensigtsmæssige bevægelser.
 • Skader
  I værste tilfælde kan dine albuesmerter skyldes, at du er faldet eller på anden vis har slået albuen. En voldsom skade i albuen kan resultere i et knoglebrud – læs mere om knoglebrud i albuen på Sundhed.dk her.

Er der tale om en overbelastningsskade kan det udløses af mange ting. Man skelner mellem overbelastningstilstande, som er periodevise og dem, der er foregår hver dag.

Periodevis overbelastning: Du har måske svinget penslen derhjemme eller skåret grene i haven en hel weekend. Er der en afgrænset årsag til dit problem, er det nemmere at undgå belastningen og for eksempel dele arbejdet op, så det ikke gør overbelastningsskaden værre.

Overbelastningstilstande i hverdagen: Har du ignoreret begyndende symptomer på en skade? Der er mange hverdagsaktiviteter, der kan være skadelige, uden vi er opmærksomme på det. Se bare på al den tid, mange af os tilbringer foran en skærm, hvor vi måske sidder med et uhensigtsmæssigt højt tastatur eller den samme mus hver eneste dag.

Får du ikke taget hånd om symptomerne i tide, kan det betyde, at du er nødt til at lave en betydelig ændring i dine daglige rutiner, hvis du skal slippe af med generne igen.

En mere sjælden årsag til problemer med albuen kan være gigtsygdomme.

Hvad end dine smerter skyldes, er der en risiko for, at dine smerter vil blive værre, hvis du ikke får behandlet albuen. Derfor er det altid en god idé at søge hjælp hurtigst muligt.

Undersøgelse og behandling af ondt i albuen

Vi har stor erfaring med behandling af symptomer i albuen.

Undersøgelse
Ligegyldigt, om du er diagnosticeret med musearm, tennisalbue, golfalbue eller lignende, vil vi altid lave en “helhedsundersøgelse”, for at finde en sammenhæng i dine symptomer. Det gør vi bl.a. fordi, dine smerter i albuen sagtens kan hænge sammen med gener i en anden del af kroppen – eksempelvis dit skulderled eller nakke.

Behandling
Efter en grundig undersøgelse, vil vi gå i gang med din behandling. Vi vurderer løbende, om du som supplement til behandlingen vil have gavn af akupunktur eller infrarød laserterapi med vores gigalaser.

Da smerter i albuen ofte peger tilbage på din adfærd i hverdagen, er træning af din krop en vigtig del af dit behandlingsforløb.

Vi giver dig derfor instruktioner i effektiv øvelsesterapi, baseret på den nyeste viden indenfor området. Øvelserne kan være en blanding af både styrkeøvelser og mobiliseringsøvelser.

Hvis du ønsker det, er der også mulighed for at komme på specifikke hold, der målrettet træner og vejleder dig i din problemstilling.

Ring på 33 11 55 10 eller skriv til klinikken på kontakt@klinikwestend.dk,  hvis du har flere spørgsmål.

Hvad skal du gøre?

Har du mistanke om, at du har overbelastet albuen, skal du først og fremmest undgå at lave hverdagsaktiviteter, der kan belaste den endnu mere. Det er samtidig vigtigt, at du får bestilt en tid til en fysioterapeut, så vi kan komme til bunds i årsagen til dine smerter, og skræddersy et behandlingsprogram til dig.

Har du fået et ordentlig slag på albuen, og oplever du meget stærke smerter, er det en god idé at kontakte din læge til at starte med.

Når du mærker smerte i albuen, kan du have gavn af isbehandling.

Derudover er der her tre simple øvelser, du med fordel kan arbejde med:

 1. Selvmassage: Kan være med til at minimere fremtidige overbelastninger, og er derudover skånsomt. Selvmassagen kan være et udmærket supplement til både professionel behandling og øvelser for at opnå en smertefri albue.
 2. En udstrækningsøvelse kan også være fornuftig at give sig i kast med. Det lindrer nemlig spændinger og smerter omkring muskulaturen og senerne. Der findes mange forskellige udstrækningsøvelser for albuen og underarm. En af dem foregår på knæene og med hænderne i gulvet. Hænderne skal twistes, så fingrene peger bagud mod lårene, og tommelfingrene peger ud til siden. Før kroppen bagud til det strammer i underarmene. Tæl til 20 og gentag i alt 5 gange.
 3. En mere styrkende, men stadig mild, øvelse foregår ved du holder en avisside i strakt arm og forsøger at krølle papiret helt sammen til en lille kugle. Øvelsen gentages fem gange.

Har du også gener med håndleddet eller skulderen?

Vi har stor erfaring med at finde ind til årsagen til dine gener. Derfor ved vi også, at der ofte er sammenhæng mellem ondt i albuen eller håndleddet og problemer med skulderen og nakken.

Har du ondt, og ønsker du et gennemgående behandlingsforløb skræddersyet til dine gener?

Send os en mail på kontakt@klinikwestend.dk eller ring til os på 33 11 55 10.

Læs mere om hvad vores fysioterapi København kan hjælpe dig med.

Ive just been to my first appointment with dr Michael Kejser Pedersen.I couldn’t recommend him more!The klinik is lovely and dr Pedersen was amazing.He fixed my blocked neck joints in few seconds and I cannot wait for my next visit to the clinic.
Andreea-Claudia B.
Med både skoliose, 2 diskusprolapser og en masse afledte effekter heraf, har jeg gennem årene været ganske desperat og mange behandlere igennem - lige ind til jeg begyndte ved fysioterapeut, Martin Ferenc Jensen. Martin giver med sin solide faglighed og sit holistiske blik på kroppen en yderst kompetent behandling, der gør en stor forskel for mig og min krop. Han hjælper mig løbende med at løsne op for spændinger, genoprette mobilitet og generelt bringe min krop i bedre balance - en behandling der for mig er helt afgørende for, at jeg kan opretholde en normal hverdag. Et KÆMPE tak for hjælpen med at holde mine symptomer nede, og de varmeste anbefalinger af Martin fra en meget taknemmelig fast patient.
Anne-Katrine
Jeg har haft et længere forløb hos forskellige speciallæger og fysioterapeuter. Efter to år blev jeg henvist af en speciallæge til fysioterapeut Pernille Herlevsen, Klinik Westend, ifm. en lyskeskade, som jeg i alt i fire år har haft store udfordringer med. Pernille har været så umådelig vedholdende i sin faglighed, og stået fast på, at skaden og de smerter, jeg har oplevet, er virkelige; at der er noget galt; noget som lægerne og andre fysioterapeuter, har overset eller ikke har viden om. Pernille har åbnet døren til andre specialister, og hun har fulgt mig HELE forløbet igennem. Det resulterede i, at jeg til sidst kom til de rette specialister inden for sportsbrok og lyskebrok og beskadigede nerver, og blev opereret.Jeg kan ikke give nok anbefalinger til Pernille Herlevsen, fordi var det vitterlig ikke for hende, så havde jeg måttet tage til takke med de andre lægers og fysioterapeuters mangelfulde svar, som desværre ikke førte de rette løsninger med sig. Alle kan ikke vide alt, men det er virkelig godt at have en vedholdende og fuldt engageret fysioterapeut, der VIL løse en udfordring :-) TAK!
Jens C. E. J.
Super professionelle og kompetent behandling.
Marie S.
Super godt sted.
Tina S.
Virkelig god fys, brugte Thomas Thorning Madsen og synes han var virkelig god
Kristoffer T.
Har igennem mange år gået på klinik Westend. Har gået hos Jesper (Fys) som er den bedste fys jeg har prøvet overhovedet. Dygtig, og rar person som fikser små som store problemer. Lider du har ondt i lænden, ryggen så er han top til at fikse.
Nicolas “.
Efter et styrt på mountainbike fik jeg ødelagt min skulder. På Bispebjerg Hospital mente kirurgen, jeg skulle opereres men af kotyme starter man med genoptræning. Jeg har aldrig givet meget for fysioterapeuter, da jeg tidligere har oplevet bare at have fået kastet øvelser i hovedet, som aldrig rigtigt har virket. Det billede har jeg fået totalt ændret! Efter at have startet et forløb hos Michael er jeg idag der hvor jeg ikke tror på at en operation er nødvendig.
Nis R.
Efter at have været hele systemet rundt landede jeg hos Pernille. Jeg havde ondt i hælen efter min første graviditet. Ingen kunne forklare hvorfor indtil Pernille fandt ud af, at det kom fra bækkenet. Efterfølgende har både Pernilles fysioterapi og genoptræning hos Christa, samt Giga laser hjulpet mig igennem og videre fra en yderst smerteligt bækkenløsning. Kan kun takke alle på Westend for deres kompetente behandling og følelsen af at være velkommen - med og uden baby
Sofie Gillesberg R.
Helt utroligt godt sted. De har løst alle mine skavanker! Yderst venligt personale og høj faglighed. Kan varmt anbefales!
Jakob Thunbo P.
Fantastisk højt fagligt niveau,Og deres giga-laser udretter mirakler.Føler altid at man er i trygge hænder .
Kjeld Ammentorp H.
Dygtige behandlere, indbydende klinik, og meget professionelle.
Christina G
Godt sted
Leif K.
God akupunktør i klinikken (Signe Jung). Kan varmt anbefales
Cindy B.

Det siger de også om os

 • Pernille er en fysioterapeut med en faglighed ud over det sædvanlige. Derudover har hun personligt sørget for at jeg modtager den rette behandling i det videre system. Jeg kan kun give de varmeste anbefalinger.
  Nathalie Nørregaard Larsen
 • Tak!! til Klinik Westend, Pernille og Thomas, fordi I har taget jer så dygtigt og omsorgsfuldt af mig i en tid med voldsomme rygsmerter. Jeg ved ikke, hvad jeg havde gjort uden jeres kompetente og behagelige behandling, som i den grad har hjulpet mig. Jeg kan kun anbefale jer! (og har allerede gjort det :-))
  Mette
 • Christa er den venligste og bedste fysioterapeut, jeg har mødt.
  Kan kun anbefale at du benytter dig af hendes kunnen, hvis du har brug for fysioterapi.
  Christina Mai Nielsen
Flere udtalelser

Skriv til os!

Har du brug for en tid, så brug vores Online Booking