Prøv vores klinik på Nørrebro, klinikaaboulevard.dk
Har du spørgsmål, så fang os på33 11 55 10
Det siger de om os ude i byen Positive Udtalelser

Smerter i lænden

Har du ondt i ryggen?

Med sine 7 hvirvler i nakken, 12 midt på ryggen og 5 i lænden, danner ryggen dit fundament for bevægelse. Der er er derfor god grund til at passe godt på den. Og det er heller ikke så mærkeligt, at smerten er stor, når ryggen, som holder sammen på det hele, brokker sig.

De fleste af os har prøvet det. Efter en lang tur i en bil. Efter en arbejdsdag i kontorstolen. Efter mange timer i oprejst position.

Ofte vil ømheden i lænden forsvinde hurtigt. Men vi ser også mange eksempler på, at de stærke smerter forværres. I så høj grad, at det kan gå ud over humør og søvn.

Her gør vi dig klogere på, hvad lændesmerter dækker over, og hvordan du kan blive fri for smerterne

Smerter i lænden kan vise sig i forskellige former 

Når vi taler om lændesmerter, betegner det en ømhed eller smerte fra nederste del af ryggen, som kan stråle ned i balle og ben. Det kan både være ryghvirvlerne og musklerne i din lænd, der gør ondt.

smerter i lænden

Anatomisk afgrænses lænden fra det nederste ribben og ned til kanten af hofteskålen.

Når vi taler om lændesmerte, støder vi ofte på eksempler som:

 • Stivhed i lænden om morgenen, som måske bliver bedre i løbet af dagen.
 • Smerter i lænden ved hop eller løft
 • Hold i lænden

Akut hold i ryggen eller kronisk ondt i lænden? 

Mange har oplevet et akut hold i ryggen. Når det sker, kan det være svært at bevæge sig ordentligt og løfte rundt på ting.

Den akutte smerte i lænden opstår typisk ved hurtige bevægelser. Eller ved skæve eller dårlige bevægelser. Det kan også være andre tunge løft, som lænden ikke er vant til. Heldigvis går den akutte smerte for det meste over af sig selv.

Kroniske rygsmerter er til gengæld smerter, der har varet mere end tre måneder. Du behøver ikke at mærke til smerten hver eneste dag, men rygsmerter, der vender tilbage, betragter vi som kronisk smerte.

Professionel behandling af lændesmerter

Problemer med ryggen kan være en hæmsko for at leve livet fuldt ud.
Klinik Westends fyiosterapeuter står klar til at hjælpe dig af med dine gener.

Har du først smerter i ryggen, finder du hurtigt ud af, hvor meget du rent faktisk bruger din ryg til. Gør derfor noget ved problemet gennem grundig og effektiv fysioterapi.

Hvis du gerne vil være fri for dine smerter i ryggen, eller forhindre dem i at blive værre, er det vigtigste, og måske ikke så overraskende, råd at holde ryggen i gang:

Behandlinger hos Klinik Westend

Vores bedste råd til smerter i lænden er, at

 • fortsætte med at være aktiv (gå på job som vanligt osv.)
 • supplére den daglige aktivitet med rygøvelser
 • sørge for at få godt med søvn. Især søvn (eller mangel på samme) er faktisk tæt forbundet med ondt i lænden, viser ny forskning.
 • komme op at gå i løbet af en stillesiddende arbejdsdag.

Ved kronisk ondt i ryggen kan den rigtige smertebehandling være anderledes, da det ofte er tale om problemer af mere kompleks karakter.

Er det på tide at få bugt med dine smerter i lænden?  

Vi er et helt hold af fysioterapeuter, der er vant til at hjælpe vores klienter af med deres problemer. Mange gange får vi klienter ind, der har gået i flere måneder, hvis ikke år, med deres rygproblemer, som vi med simpel behandling kan få i hurtig og varig bedring.

Vil du gøre noget ved det nu?  

Eller ring i hverdagene på 33 11 55 10 mellem kl. 8 og 13. Du er også velkommen til at booke i vores bookingformular.

Jeg kan anbefale Klinik Westend på det højeste. Har været i behandling for smerter pga hoftedysplasi hos Pernille Herlevsen. Jeg er i så meget bedring nu allerede efter 6 måneder, at jeg har afsluttet mit forløb og bruger de værktøjer jeg har fået, til at arbejde med det selv fremover.
Selina J.
Super sted med meget kompetente fysioterapeuter! Jeg har gået til behandling og træning hos Pernille i over 10 år ifm. min skoliosis og er yderst tilfreds med behandlingen, som jeg fortsætter. Pernille er meget dygtig både til at sammensætte træningsprogram og behandle. Hun er også god til at sørge for at der hele tiden sker fremskridt, og også at man bliver sendt hurtigt videre, hvis der fx. er brug for røntgenundersøgelse el.a. Pernille har også hjulpet mig med at genoptræne mit knæ efter operation i menisken. Grundet Pernilles høje faglighed, var jeg hurtigt tilbage på benene og lige så stærk som før, hvis ikke stærkere. Stor anbefaling herfra!
Benjamin Fingeret S.
Visit with Thomas Thorning Madsen, good bedside manner. Consult was in English. Clear, direct and easy to discuss case and needs - action plan and follow-up explained clearly.
David B.
Ive just been to my first appointment with dr Michael Kejser Pedersen.I couldn’t recommend him more!The klinik is lovely and dr Pedersen was amazing.He fixed my blocked neck joints in few seconds and I cannot wait for my next visit to the clinic.
Andreea-Claudia B.
Med både skoliose, 2 diskusprolapser og en masse afledte effekter heraf, har jeg gennem årene været ganske desperat og mange behandlere igennem - lige ind til jeg begyndte ved fysioterapeut, Martin Ferenc Jensen. Martin giver med sin solide faglighed og sit holistiske blik på kroppen en yderst kompetent behandling, der gør en stor forskel for mig og min krop. Han hjælper mig løbende med at løsne op for spændinger, genoprette mobilitet og generelt bringe min krop i bedre balance - en behandling der for mig er helt afgørende for, at jeg kan opretholde en normal hverdag. Et KÆMPE tak for hjælpen med at holde mine symptomer nede, og de varmeste anbefalinger af Martin fra en meget taknemmelig fast patient.
Anne-Katrine
Jeg har haft et længere forløb hos forskellige speciallæger og fysioterapeuter. Efter to år blev jeg henvist af en speciallæge til fysioterapeut Pernille Herlevsen, Klinik Westend, ifm. en lyskeskade, som jeg i alt i fire år har haft store udfordringer med. Pernille har været så umådelig vedholdende i sin faglighed, og stået fast på, at skaden og de smerter, jeg har oplevet, er virkelige; at der er noget galt; noget som lægerne og andre fysioterapeuter, har overset eller ikke har viden om. Pernille har åbnet døren til andre specialister, og hun har fulgt mig HELE forløbet igennem. Det resulterede i, at jeg til sidst kom til de rette specialister inden for sportsbrok og lyskebrok og beskadigede nerver, og blev opereret.Jeg kan ikke give nok anbefalinger til Pernille Herlevsen, fordi var det vitterlig ikke for hende, så havde jeg måttet tage til takke med de andre lægers og fysioterapeuters mangelfulde svar, som desværre ikke førte de rette løsninger med sig. Alle kan ikke vide alt, men det er virkelig godt at have en vedholdende og fuldt engageret fysioterapeut, der VIL løse en udfordring :-) TAK!
Jens C. E. J.
Super professionelle og kompetent behandling.
Marie S.
Super godt sted.
Tina S.
Virkelig god fys, brugte Thomas Thorning Madsen og synes han var virkelig god
Kristoffer T.
Har igennem mange år gået på klinik Westend. Har gået hos Jesper (Fys) som er den bedste fys jeg har prøvet overhovedet. Dygtig, og rar person som fikser små som store problemer. Lider du har ondt i lænden, ryggen så er han top til at fikse.
Nicolas “.
Efter et styrt på mountainbike fik jeg ødelagt min skulder. På Bispebjerg Hospital mente kirurgen, jeg skulle opereres men af kotyme starter man med genoptræning. Jeg har aldrig givet meget for fysioterapeuter, da jeg tidligere har oplevet bare at have fået kastet øvelser i hovedet, som aldrig rigtigt har virket. Det billede har jeg fået totalt ændret! Efter at have startet et forløb hos Michael er jeg idag der hvor jeg ikke tror på at en operation er nødvendig.
Nis R.
Efter at have været hele systemet rundt landede jeg hos Pernille. Jeg havde ondt i hælen efter min første graviditet. Ingen kunne forklare hvorfor indtil Pernille fandt ud af, at det kom fra bækkenet. Efterfølgende har både Pernilles fysioterapi og genoptræning hos Christa, samt Giga laser hjulpet mig igennem og videre fra en yderst smerteligt bækkenløsning. Kan kun takke alle på Westend for deres kompetente behandling og følelsen af at være velkommen - med og uden baby
Sofie Gillesberg R.
Helt utroligt godt sted. De har løst alle mine skavanker! Yderst venligt personale og høj faglighed. Kan varmt anbefales!
Jakob Thunbo P.
Fantastisk højt fagligt niveau,Og deres giga-laser udretter mirakler.Føler altid at man er i trygge hænder .
Kjeld Ammentorp H.
Dygtige behandlere, indbydende klinik, og meget professionelle.
Christina G
Godt sted
Leif K.
God akupunktør i klinikken (Signe Jung). Kan varmt anbefales
Cindy P.
js_loader

Det siger de også om os

 • Pernille er en fysioterapeut med en faglighed ud over det sædvanlige. Derudover har hun personligt sørget for at jeg modtager den rette behandling i det videre system. Jeg kan kun give de varmeste anbefalinger.
  Nathalie Nørregaard Larsen
 • Tak!! til Klinik Westend, Pernille og Thomas, fordi I har taget jer så dygtigt og omsorgsfuldt af mig i en tid med voldsomme rygsmerter. Jeg ved ikke, hvad jeg havde gjort uden jeres kompetente og behagelige behandling, som i den grad har hjulpet mig. Jeg kan kun anbefale jer! (og har allerede gjort det :-))
  Mette
 • Christa er den venligste og bedste fysioterapeut, jeg har mødt.
  Kan kun anbefale at du benytter dig af hendes kunnen, hvis du har brug for fysioterapi.
  Christina Mai Nielsen
Flere udtalelser

Skriv til os!

Har du brug for en tid, så brug vores Online Booking