Prøv vores klinik på Nørrebro, klinikaaboulevard.dk
Har du spørgsmål, så fang os på33 11 55 10
Det siger de om os ude i byen Positive Udtalelser

Behandling af lændesmerter

Har du ondt i ryggen? Med sine 7 hvirvler i nakken, 12 midt på ryggen og 5 i lænden, danner ryggen dit fundament for bevægelse. Der er derfor god grund til at passe godt på den. Ryggen holder sammen på dig, og det er derfor ikke underligt, at smerter i lænden føles voldsomme, og i nogle tilfælde invaliderende. Hvis du har stærke smerter, så er behandling af lændesmerter gennem fysioterapi højst sandsynligt nødvendigt.

De fleste af os har oplevet at have lændesmerter efter en lang køretur, efter en lang arbejdsdag eller efter mange timer i oprejst position. Ofte vil ømheden i lænden forsvinde hurtigt, men vi ser også mange eksempler på, at de stærke smerter forværres. Nogle gange i så høj grad, at det kan gå ud over humør og søvn.

Bliv klogere på lændesmerter, øvelser mod smerter i lænden, og hvordan fysioterapi kan hjælpe dig fri for smerterne.

Smerter i lænden kan vise sig i forskellige former 

Når vi taler om lændesmerter, betegner det en ømhed eller smerte fra nederste del af ryggen, som kan stråle ned i balle og ben. Det kan både være ryghvirvlerne og musklerne i din lænd, der gør ondt.

smerter i lændenAnatomisk afgrænses lænden fra det nederste ribben og ned til kanten af hofteskålen.

Typiske symptomer på lændesmerter er: 

 • Stivhed i lænden om morgenen, som måske bliver bedre i løbet af dagen.
 • Smerter i lænden ved hop eller løft.
 • Hold i lænden.

Akut hold i ryggen eller kroniske lændesmerter 

Mange har oplevet et akut hold i ryggen. Når det sker, kan det være svært at bevæge sig ordentligt og løfte rundt på ting. Den akutte smerte i lænden opstår typisk ved hurtige bevægelser og tunge løft samt ved skæve og dårlige bevægelser. Heldigvis går akutte lændesmerter for det meste over af sig selv.

Kroniske rygsmerter er til gengæld smerter, der har varet mere end tre måneder. Du behøver ikke at mærke til smerten hver eneste dag, men rygsmerter der vender tilbage, betragter vi som kronisk smerte. Hvis du har har lændesmerter over en længere periode, så er der muligvis en årsag til problemet. Vores fysioterapeuter er specialister i diagnosticering og behandling af lændesmerter gennem fysioterapi.

Professionel behandling af lændesmerter hos Klinik Westend

Problemer med ryggen kan være en hæmsko for at leve livet fuldt ud. Hos Klinik Westend står vores fysioterapeuter klar til at hjælpe dig af med dine smerter i lænden. Så snart du oplever at have smerter i ryggen, finder du ud af, hvor meget du rent faktisk bruger din ryg. Du vil derfor ikke være i tvivl om, at du bør gøre noget ved problemet. Her er grundig og effektiv fysioterapi den rette løsning.

Hvis du gerne vil være fri for dine ryg- og lændesmerter, eller forhindre at det bliver værre, er vores vigtigste, og måske ikke så overraskende råd, at du skal holde ryggen i gang. Herunder har vi samlet gode råd til at undgå og forbedre dine smerter.

Behandling af lændesmerter og smerter i lænden gennem fysioterapi

Vores bedste råd til at undgå eller forbedre smerter i lænden er: 

 • Fortsæt eller begynd at være mere aktiv (gå på job som vanligt osv.)
 • Suplér din daglige aktivitet med rygøvelser.
 • Sørg for at få godt med søvn.
 • Kom op og gå i løbet af en stillesiddende arbejdsdag.

Ved kronisk ondt i ryggen kan den rigtige smertebehandling være anderledes, da det ofte er tale om problemer af mere kompleks karakter. Hvis du er ramt af kroniske lændesmerter, så sørger vi får at rådgive dig ud fra din situation.

Bestil tid til behandling af lændesmerter i dag

Hos Klink Westend er vi et helt hold af fysioterapeuter, der er vant til at hjælpe vores klienter af med deres individuelle smertetilstande. Vi får ofte henvendelser fra klienter, der har haft smerter i flere måneder, hvis ikke år. Gennem en simpel behandling ser vi ofte en hurtig og varig bedring.

Hvis du har spørgsmål eller ønsker at bestille en tid til behandling af lændesmerter, er du velkommen til at kontakte os på telefon 33 11 55 10 eller ved at sende en mail til kontakt@klinikwestend.dk. Du kan også bestille en tid gennem vores online-bookingformular.

Vi ser frem til at høre fra dig.

Jeg kan på det varmeste anbefale Klinik Westend!To måneder før mit mål, om at gennemføre mit første marathon nogensinde, rendte jeg ind i en alvorlig skinnebensbetændelse. Dette resulterede i, at jeg kun kunne løbe 600 meter, hvorefter jeg måtte stoppe pga. smerter. Relativt tilfældigt støder jeg på Klinik Westend, som siden både har indfriet og oversteget mine forventninger.Ved første besøg hos Pernille Herlevsen blev årsagen til skaden kortlagt, hvorefter der blev etableret et forløb (bestående af nye fys-tider og en træningsplan) således jeg potentielt stadig ville kunne nå mit mål. Pernille gav mig i den sammenhæng en helt ekstraordinær mulighed for selv at laser-behandle mit skinneben på klinikken hver dag, så jeg kunne imødekomme min skade hurtigere. En kombination af træningen og muligheden for selv at laser-behandle på klinikken gjorde, at skinnebensbetændelsen relativt hurtigt forsvandt, hvorfor jeg kunne begynde at løbe igen. I midten af maj (to måneder senere) gennemførte jeg derfor mit første marathon nogensinde. Foruden Klinik Westend og Pernille Herlevsens kompetencer, ekspertise og ikke mindst super gode service ville dette ikke have været muligt. Jeg kan derfor kun anbefale klinikken til andre.
Kasper Just M.
I was referred to Pernille after many unsuccessful experiences with physio. I have hip displaysia and have had such a good experience at Klinik Westend the past 6 months. I was considering a PAO operation on my left hip because of how much pain I was in. After physio and training programmes with Pernille, I am now able to have a life where my pain can be managed and reduced with the right expertise and exercises. I no longer feel an operation is necessary at the moment which is incredible.I can highly recommend to anyone suffering from hip displaysia ☺️
Sophie B.
Jeg kan anbefale Klinik Westend på det højeste. Har været i behandling for smerter pga hoftedysplasi hos Pernille Herlevsen. Jeg er i så meget bedring nu allerede efter 6 måneder, at jeg har afsluttet mit forløb og bruger de værktøjer jeg har fået, til at arbejde med det selv fremover.
Selina J.
Super sted med meget kompetente fysioterapeuter! Jeg har gået til behandling og træning hos Pernille i over 10 år ifm. min skoliosis og er yderst tilfreds med behandlingen, som jeg fortsætter. Pernille er meget dygtig både til at sammensætte træningsprogram og behandle. Hun er også god til at sørge for at der hele tiden sker fremskridt, og også at man bliver sendt hurtigt videre, hvis der fx. er brug for røntgenundersøgelse el.a. Pernille har også hjulpet mig med at genoptræne mit knæ efter operation i menisken. Grundet Pernilles høje faglighed, var jeg hurtigt tilbage på benene og lige så stærk som før, hvis ikke stærkere. Stor anbefaling herfra!
Benjamin Fingeret S.
Visit with Thomas Thorning Madsen, good bedside manner. Consult was in English. Clear, direct and easy to discuss case and needs - action plan and follow-up explained clearly.
David B.
Ive just been to my first appointment with dr Michael Kejser Pedersen.I couldn’t recommend him more!The klinik is lovely and dr Pedersen was amazing.He fixed my blocked neck joints in few seconds and I cannot wait for my next visit to the clinic.
Andreea-Claudia B.
Med både skoliose, 2 diskusprolapser og en masse afledte effekter heraf, har jeg gennem årene været ganske desperat og mange behandlere igennem - lige ind til jeg begyndte ved fysioterapeut, Martin Ferenc Jensen. Martin giver med sin solide faglighed og sit holistiske blik på kroppen en yderst kompetent behandling, der gør en stor forskel for mig og min krop. Han hjælper mig løbende med at løsne op for spændinger, genoprette mobilitet og generelt bringe min krop i bedre balance - en behandling der for mig er helt afgørende for, at jeg kan opretholde en normal hverdag. Et KÆMPE tak for hjælpen med at holde mine symptomer nede, og de varmeste anbefalinger af Martin fra en meget taknemmelig fast patient.
Anne-Katrine
Jeg har haft et længere forløb hos forskellige speciallæger og fysioterapeuter. Efter to år blev jeg henvist af en speciallæge til fysioterapeut Pernille Herlevsen, Klinik Westend, ifm. en lyskeskade, som jeg i alt i fire år har haft store udfordringer med. Pernille har været så umådelig vedholdende i sin faglighed, og stået fast på, at skaden og de smerter, jeg har oplevet, er virkelige; at der er noget galt; noget som lægerne og andre fysioterapeuter, har overset eller ikke har viden om. Pernille har åbnet døren til andre specialister, og hun har fulgt mig HELE forløbet igennem. Det resulterede i, at jeg til sidst kom til de rette specialister inden for sportsbrok og lyskebrok og beskadigede nerver, og blev opereret.Jeg kan ikke give nok anbefalinger til Pernille Herlevsen, fordi var det vitterlig ikke for hende, så havde jeg måttet tage til takke med de andre lægers og fysioterapeuters mangelfulde svar, som desværre ikke førte de rette løsninger med sig. Alle kan ikke vide alt, men det er virkelig godt at have en vedholdende og fuldt engageret fysioterapeut, der VIL løse en udfordring :-) TAK!
Jens J.
Super professionelle og kompetent behandling.
Marie S.
Super godt sted.
Tina S.
Virkelig god fys, brugte Thomas Thorning Madsen og synes han var virkelig god
Kristoffer T.
Har igennem mange år gået på klinik Westend. Har gået hos Jesper (Fys) som er den bedste fys jeg har prøvet overhovedet. Dygtig, og rar person som fikser små som store problemer. Lider du har ondt i lænden, ryggen så er han top til at fikse.
Nicolas “.
Efter et styrt på mountainbike fik jeg ødelagt min skulder. På Bispebjerg Hospital mente kirurgen, jeg skulle opereres men af kotyme starter man med genoptræning. Jeg har aldrig givet meget for fysioterapeuter, da jeg tidligere har oplevet bare at have fået kastet øvelser i hovedet, som aldrig rigtigt har virket. Det billede har jeg fået totalt ændret! Efter at have startet et forløb hos Michael er jeg idag der hvor jeg ikke tror på at en operation er nødvendig.
Nis R.
Efter at have været hele systemet rundt landede jeg hos Pernille. Jeg havde ondt i hælen efter min første graviditet. Ingen kunne forklare hvorfor indtil Pernille fandt ud af, at det kom fra bækkenet. Efterfølgende har både Pernilles fysioterapi og genoptræning hos Christa, samt Giga laser hjulpet mig igennem og videre fra en yderst smerteligt bækkenløsning. Kan kun takke alle på Westend for deres kompetente behandling og følelsen af at være velkommen - med og uden baby
Sofie Gillesberg R.
Helt utroligt godt sted. De har løst alle mine skavanker! Yderst venligt personale og høj faglighed. Kan varmt anbefales!
Jakob Thunbo P.
Fantastisk højt fagligt niveau,Og deres giga-laser udretter mirakler.Føler altid at man er i trygge hænder .
Kjeld Ammentorp H.
Dygtige behandlere, indbydende klinik, og meget professionelle.
Christina G
Godt sted
Leif K.
God akupunktør i klinikken (Signe Jung). Kan varmt anbefales
Cindy P.
js_loader

Det siger de også om os

 • Pernille er en fysioterapeut med en faglighed ud over det sædvanlige. Derudover har hun personligt sørget for at jeg modtager den rette behandling i det videre system. Jeg kan kun give de varmeste anbefalinger.
  Nathalie Nørregaard Larsen
 • Tak!! til Klinik Westend, Pernille og Thomas, fordi I har taget jer så dygtigt og omsorgsfuldt af mig i en tid med voldsomme rygsmerter. Jeg ved ikke, hvad jeg havde gjort uden jeres kompetente og behagelige behandling, som i den grad har hjulpet mig. Jeg kan kun anbefale jer! (og har allerede gjort det :-))
  Mette
 • Christa er den venligste og bedste fysioterapeut, jeg har mødt.
  Kan kun anbefale at du benytter dig af hendes kunnen, hvis du har brug for fysioterapi.
  Christina Mai Nielsen
Flere udtalelser

Skriv til os!

Har du brug for en tid, så brug vores Online Booking