Prøv vores klinik på Nørrebro, klinikaaboulevard.dk
Har du spørgsmål, så fang os på33 11 55 10
Det siger de om os ude i byen Positive Udtalelser

Sportsskader

Hos klinik Westend er vi specialister når det kommer til sportsskader. Vi har stor erfaring med at være med fra start til slut, og har derfor de rette kompetencer til at hjælpe dig på benene igen.   

Sportsskader kommer typisk af to forskellige årsager:

 • Akutte sportsskader
 • Overbelastningsskader ved sport

Uanset hvilken type sportsskade du har påført dig, er du mere end velkommen til at kontakte os for behandling. Vi behandler alle former for sportsskader.

Giv os et kald på tlf. 33 11 55 10, eller bestil en tid i den lille grønne kasse til højre. Så finder vi hurtigst muligt en ledig tid til dig.

Hvad er akutte sportsskader?

Akutte sportsskader opstår når du er fysisk aktiv, som f.eks. under en cykeltur på din racercykel, under et af de populære forhindringsløb eller under anden form for fysisk aktivitet og sport. Det kan ofte også være en pludselig bevægelse, et forkert spark eller for voldsomt et afsæt. Symptomerne på sportsskaden kommer efter kort tid og er i 25% af alle tilfælde en akut opstået sportsskade. Det er vigtigt, at du med det samme stopper den fysiske træning, og ikke overbelaster skaden yderligere.

Oversigt over hvilke akutte sportsskader vi kan hjælpe med:  

 • Ledbånds-, Korsbånds-, og Meniskskader
 • Skade på sener i skulderen
 • Ledskred i skulderen
 • Brækkede ankler eller frakturer på andet

sportsskader

Hvad er overbelastningsskader ved sport?

Som oftest sker overbelastningsskader ved sport, over en længere periode, modsat akutte sportsskader. I den situation har du formentlig overbelastet et led, gentagne gange, og til sidst, er det blevet så slemt, at du føler dig nødsaget til at få professionel fysioterapi.

I en sådan situation skal du ikke tøve med at opsøge os, da det kan få konsekvenser, hvis der ikke bliver handlet på det din krop prøver at fortælle dig.

Oversigt over hvilke overbelastningsskader ved sport vi kan hjælpe med:

Hvis du har fået en sportsskade, og er i tvivl om du har brug for behandling, er du mere end velkommen til at give os et kald på tlf. 33 11 55 10, eller bestille en tid i boksen til højre.

Hvordan behandler man sportsskader?

Der er flere forskellige muligheder, når det kommer til behandling af sportsskader. Alt efter hvilken sportsskade du har påført dig, vil vi klarlægge et skræddersyet program, for at få dig tilbage til dit optimale udgangspunkt. Den almene behandlingsmetode kaldes R.I.C.E.M., som benyttes ved behandling af akutte sportsskader. R.I.C.E.M. står for følgende:

 • Ro – Hold området i ro, hvor skaden er sket
 • Is – Nedkøl det skadede område
 • Compression – Læg en elastisk bandage på – før isen
 • Elevation – Det skadede område skal hæves over hjertehøjde
 • Mobilisering – Genoptræning og fremmer heling

Efter din skade er opstået, må du hverken massere eller give det skadede område varme samt indtage alkohol de første 48 timer. Netop disse ting vil forsøge blødningen og hævelsen – hvilket vil forlænge tiden til aktiviteten kan genoptages. R.I.C.E.M. behandlingen fortsættes så længe indtil smerterne forværres og du er igang igen.

Det er dog altid bedst at få vurderet ens sportsskade. Hvis du mistænker at du har påført dig selv en sportsskade, så er du velkommen til at kontakte os på tlf. 33 11 55 10 eller via vores kontaktformular.

Behandling af akutte sportsskader

Som regel vil de akutte skader med ledbånd, korsbånd og menisk, ikke hele af sig selv. Graden af skaderne kan variere meget fra person til person, og netop derfor kigger vi på den enkelte patient og vurderer hvorvidt en operation er nødvendig eller ej. I den forbindelse samarbejder vi med Gildhøj Privathospital, der er specialister i ortopædkirurgiske lidelser.

Træningsprogram tilpasset dine behov

Ved de fleste knæskader, er der ikke behov for en operation. Knæskader kan nemlig langt hen ad vejen heles, med den rigtige træning. I den forbindelse vil vi skræddersy et træningsprogram, hvor fokus vil være på styrke-, balance-, og koordinationstræning. Målet er, at få dit knæs bevægelighed så tæt på dit udgangspunkt, som muligt.

Behandling af overbelastningsskader ved sport

Overbelastningsskader betyder som oftest, at der er sket et overbelastning i senevævet. En overbelastningsskade føles dyb og murrende – det kan f.eks. give smerter et andet sted i forhold til hvor skaden er opstået. Derfor er det en god idé at du får det tjekket. Det første vi som behandler vil undersøge, er hvordan skaden er opstået. Det er typisk den samme bevægelse der er årsag til problemet. Derfor vil vi i fællesskab lægge en strategi, så du undgår bevægelsen, uden det påvirker din dagligdag drastisk.

Alt efter hvor din skade er opstået og hvor slem den er, vil vi ligeledes skræddersy et program, tilpasset dine behov.

Som noget ekstra tilbyder vi også behandling af sportsskader med laserterapi. Gigalaseren udsender energier, der bliver optaget i de ødelagte celler. Det hjælper helingsprocessen langt hurtigere, da det er energi i den enkelte celle der skal til for at hele kroppen.

Kan jeg selv foretage førstehjælp ved akutte sportsskader? 

Hvis uheldet er ude, og du får dig en akut sportsskade eller overbelastning, så kan du foretage den rette førstehjælp selv. I din sportstaske bør du så minimum have et elastikbind i god kvalitet, som kan lægge en god trykforbinding. En ispose er også en god idé til at køle vævet ned med, i det område hvor skaden er opstået.

Slip for smerterne – kontakt os ved alle sportsskader

Hvis du mistænker, at du har påført dig en sportsskade, er du velkommen til at give os et kald på tlf. 33 11 55 10, eller ved at bestille en tid online. Så vender vi tilbage så hurtigt vi kan, med en ledig tid.

Jeg kan anbefale Klinik Westend på det højeste. Har været i behandling for smerter pga hoftedysplasi hos Pernille Herlevsen. Jeg er i så meget bedring nu allerede efter 6 måneder, at jeg har afsluttet mit forløb og bruger de værktøjer jeg har fået, til at arbejde med det selv fremover.
Selina J.
Super sted med meget kompetente fysioterapeuter! Jeg har gået til behandling og træning hos Pernille i over 10 år ifm. min skoliosis og er yderst tilfreds med behandlingen, som jeg fortsætter. Pernille er meget dygtig både til at sammensætte træningsprogram og behandle. Hun er også god til at sørge for at der hele tiden sker fremskridt, og også at man bliver sendt hurtigt videre, hvis der fx. er brug for røntgenundersøgelse el.a. Pernille har også hjulpet mig med at genoptræne mit knæ efter operation i menisken. Grundet Pernilles høje faglighed, var jeg hurtigt tilbage på benene og lige så stærk som før, hvis ikke stærkere. Stor anbefaling herfra!
Benjamin Fingeret S.
Visit with Thomas Thorning Madsen, good bedside manner. Consult was in English. Clear, direct and easy to discuss case and needs - action plan and follow-up explained clearly.
David B.
Ive just been to my first appointment with dr Michael Kejser Pedersen.I couldn’t recommend him more!The klinik is lovely and dr Pedersen was amazing.He fixed my blocked neck joints in few seconds and I cannot wait for my next visit to the clinic.
Andreea-Claudia B.
Med både skoliose, 2 diskusprolapser og en masse afledte effekter heraf, har jeg gennem årene været ganske desperat og mange behandlere igennem - lige ind til jeg begyndte ved fysioterapeut, Martin Ferenc Jensen. Martin giver med sin solide faglighed og sit holistiske blik på kroppen en yderst kompetent behandling, der gør en stor forskel for mig og min krop. Han hjælper mig løbende med at løsne op for spændinger, genoprette mobilitet og generelt bringe min krop i bedre balance - en behandling der for mig er helt afgørende for, at jeg kan opretholde en normal hverdag. Et KÆMPE tak for hjælpen med at holde mine symptomer nede, og de varmeste anbefalinger af Martin fra en meget taknemmelig fast patient.
Anne-Katrine
Jeg har haft et længere forløb hos forskellige speciallæger og fysioterapeuter. Efter to år blev jeg henvist af en speciallæge til fysioterapeut Pernille Herlevsen, Klinik Westend, ifm. en lyskeskade, som jeg i alt i fire år har haft store udfordringer med. Pernille har været så umådelig vedholdende i sin faglighed, og stået fast på, at skaden og de smerter, jeg har oplevet, er virkelige; at der er noget galt; noget som lægerne og andre fysioterapeuter, har overset eller ikke har viden om. Pernille har åbnet døren til andre specialister, og hun har fulgt mig HELE forløbet igennem. Det resulterede i, at jeg til sidst kom til de rette specialister inden for sportsbrok og lyskebrok og beskadigede nerver, og blev opereret.Jeg kan ikke give nok anbefalinger til Pernille Herlevsen, fordi var det vitterlig ikke for hende, så havde jeg måttet tage til takke med de andre lægers og fysioterapeuters mangelfulde svar, som desværre ikke førte de rette løsninger med sig. Alle kan ikke vide alt, men det er virkelig godt at have en vedholdende og fuldt engageret fysioterapeut, der VIL løse en udfordring :-) TAK!
Jens C. E. J.
Super professionelle og kompetent behandling.
Marie S.
Super godt sted.
Tina S.
Virkelig god fys, brugte Thomas Thorning Madsen og synes han var virkelig god
Kristoffer T.
Har igennem mange år gået på klinik Westend. Har gået hos Jesper (Fys) som er den bedste fys jeg har prøvet overhovedet. Dygtig, og rar person som fikser små som store problemer. Lider du har ondt i lænden, ryggen så er han top til at fikse.
Nicolas “.
Efter et styrt på mountainbike fik jeg ødelagt min skulder. På Bispebjerg Hospital mente kirurgen, jeg skulle opereres men af kotyme starter man med genoptræning. Jeg har aldrig givet meget for fysioterapeuter, da jeg tidligere har oplevet bare at have fået kastet øvelser i hovedet, som aldrig rigtigt har virket. Det billede har jeg fået totalt ændret! Efter at have startet et forløb hos Michael er jeg idag der hvor jeg ikke tror på at en operation er nødvendig.
Nis R.
Efter at have været hele systemet rundt landede jeg hos Pernille. Jeg havde ondt i hælen efter min første graviditet. Ingen kunne forklare hvorfor indtil Pernille fandt ud af, at det kom fra bækkenet. Efterfølgende har både Pernilles fysioterapi og genoptræning hos Christa, samt Giga laser hjulpet mig igennem og videre fra en yderst smerteligt bækkenløsning. Kan kun takke alle på Westend for deres kompetente behandling og følelsen af at være velkommen - med og uden baby
Sofie Gillesberg R.
Helt utroligt godt sted. De har løst alle mine skavanker! Yderst venligt personale og høj faglighed. Kan varmt anbefales!
Jakob Thunbo P.
Fantastisk højt fagligt niveau,Og deres giga-laser udretter mirakler.Føler altid at man er i trygge hænder .
Kjeld Ammentorp H.
Dygtige behandlere, indbydende klinik, og meget professionelle.
Christina G
Godt sted
Leif K.
God akupunktør i klinikken (Signe Jung). Kan varmt anbefales
Cindy P.
js_loader

Det siger de også om os

 • Pernille er en fysioterapeut med en faglighed ud over det sædvanlige. Derudover har hun personligt sørget for at jeg modtager den rette behandling i det videre system. Jeg kan kun give de varmeste anbefalinger.
  Nathalie Nørregaard Larsen
 • Tak!! til Klinik Westend, Pernille og Thomas, fordi I har taget jer så dygtigt og omsorgsfuldt af mig i en tid med voldsomme rygsmerter. Jeg ved ikke, hvad jeg havde gjort uden jeres kompetente og behagelige behandling, som i den grad har hjulpet mig. Jeg kan kun anbefale jer! (og har allerede gjort det :-))
  Mette
 • Christa er den venligste og bedste fysioterapeut, jeg har mødt.
  Kan kun anbefale at du benytter dig af hendes kunnen, hvis du har brug for fysioterapi.
  Christina Mai Nielsen
Flere udtalelser

Skriv til os!

Har du brug for en tid, så brug vores Online Booking