Prøv vores klinik på Nørrebro, klinikaaboulevard.dk
Har du spørgsmål, så fang os på33 11 55 10
Det siger de om os ude i byen Positive Udtalelser

Fysioteraput til behandling af sportsskader

Klinik Westend er specialister til behandling af sportsskader. Vores fysioterapeuter er med dig fra start til slut, så du får et trygt behandlingsforløb, og hurtigt kan vende tilbage til din sport.

Sportsskader kommer typisk af to årsager: 

 • Akutte sportsskader
 • Overbelastningsskader ved sport

Uanset hvilken type sportsskade du har påført dig, er du mere end velkommen til at kontakte os for behandling. Vores fysioterapeuter behandler alle former for sportsskader.

Giv os et kald på tlf. 33 11 55 10, eller bestil en tid i den lille grønne kasse til højre. Så finder vi hurtigst muligt en ledig tid til dig.

Behandling af akutte sportsskader

Akutte sportsskader opstår, når du er fysisk aktiv, som f.eks. under en cykeltur på din racercykel, under et af de populære forhindringsløb eller under anden form for fysisk aktivitet og sport. Det kan ofte opstå ved en pludselig bevægelse, et forkert spark eller et voldsomt afsæt. Symptomerne på sportsskaden kommer efter kort tid og er i 25% af alle tilfælde en akut opstået sportsskade. Det er vigtigt, at du med det samme stopper den fysiske træning, og ikke overbelaster skaden yderligere.

Vi behandler følgende akutte sportsskader: 

 • Ledbåndskader
 • Korsbåndskader
 • Meniskskader
 • Skade på sener i skulderen
 • Ledskreds i skulderen
 • Brækkede ankler eller frakturer.

Fysioterapi til behandling af sportsskader

Behandling af overbelastningsskader ved sport

Som oftest sker overbelastningsskader ved sport, over en længere periode, modsat akutte sportsskader. I den situation har du formentlig overbelastet et led, gentagne gange, og til sidst, er det blevet så slemt, at du føler dig nødsaget til at få professionel fysioterapi.

I en sådan situation skal du ikke tøve med at opsøge os, da det kan få konsekvenser, hvis der ikke bliver handlet på det, som din krop prøver at fortælle dig.

Vi behandler følgende overbelastningsskader ved sport: 

Hvis du har fået en sportsskade, og er i tvivl om du har brug for behandling, er du mere end velkommen til at give os et kald på tlf. 33 11 55 10, eller bestille en tid ved at udfylde vores kontaktformular.

Fysioterapi ved sportsskader – vores behandlinger

Der er flere forskellige muligheder, når det kommer til behandling af sportsskader. Alt efter hvilken sportsskade du har påført dig, vil vi klarlægge et skræddersyet program, for at få dig tilbage til dit optimale udgangspunkt. Den almene behandlingsmetode kaldes R.I.C.E.M., som benyttes ved behandling af akutte sportsskader.

R.I.C.E.M. står for følgende:

 • Ro – hold området i ro, hvor skaden er sket.
 • Is – nedkøl det skadede område.
 • Compression – læg en elastisk bandage på – før isen.
 • Elevation – det skadede område skal hæves over hjertehøjde.
 • Mobilisering – genoptræning og fremmer heling.

Efter din skade er opstået, må du hverken massere eller give det skadede område varme samt indtage alkohol de første 48 timer. Netop disse ting vil forøge blødningen og hævelsen, hvilket vil forlænge tiden til aktivitet og sport kan genoptages. R.I.C.E.M. behandlingen fortsættes indtil smerterne forværres og du er i gang igen.

Det er dog altid bedst at få vurderet ens sportsskade. Hvis du mistænker, at du har påført dig selv en akut sportsskade eller overbelastningsskade, så er du velkommen til at kontakte os på tlf. 33 11 55 10.

Fysioterapi og operation ved akutte sportsskader

Som regel vil akutte skader af ledbånd, korsbånd og menisk ikke hele af sig selv. Graden af skaderne kan variere meget fra person til person, og derfor kigger vi på den enkelte patient og vurderer, hvorvidt en operation er nødvendig eller ej. Hvis behandlingen af din sportsskade kræver operation, så samarbejde vi med Gildhøj Privathospital, der er specialister i ortopædkirurgiske lidelser.

Træningsprogram tilpasset dine behov

Ved de fleste knæskader, er der ikke behov for en operation. Knæskader kan nemlig langt hen ad vejen heles, hvis du udfører den rigtige træning. I den forbindelse vil vi skræddersy et træningsprogram, hvor fokus vil være på styrke-, balance- og koordinationstræning. Målet er, at få dit knæs bevægelighed så tæt på dit udgangspunkt, som muligt.

Fysioterapi og genoptræning ved overbelastningsskader

Overbelastningsskader betyder som oftest, at der er sket et overbelastning i senevævet. En overbelastningsskade føles dyb og murrende, og det kan f.eks. give smerter et andet sted, end der hvor skaden er opstået. Derfor er det en god idé, at du får det tjekket. Det første vores fysioterapeuter vil undersøge er, hvordan skaden er opstået. Det er typisk den samme bevægelse, der er årsagen til problemet. Derfor vil vi i fællesskab lægge en strategi, så du undgår bevægelsen, uden det påvirker din dagligdag drastisk.

Alt efter hvor din skade er opstået, og hvor slem den er, vil vi ligeledes skræddersy et program, der er tilpasset dine behov.

Som noget ekstra tilbyder vi også behandling af sportsskader med laserterapi. Gigalaseren udsender energier, der bliver optaget i de ødelagte celler. Det hjælper helingsprocessen langt hurtigere, da det er energi i den enkelte celle der skal til for at hele kroppen.

Kan jeg selv foretage førstehjælp ved akutte sportsskader? 

Hvis uheldet er ude, og du får dig en akut sportsskade eller overbelastning, så kan du foretage den rette førstehjælp selv. I din sportstaske bør du så minimum have et elastikbind i god kvalitet, som kan lægge en god trykforbinding. En ispose er også en god idé, så du får kølet vævet ned med, i det område hvor skaden er opstået.

Slip for smerterne – kontakt os ved alle sportsskader

Hvis du mistænker, at du har påført dig en sportsskade, er du velkommen til at give os et kald på tlf. 33 11 55 10 eller ved at bestille en tid online. Så vender vi tilbage så hurtigt vi kan, med en ledig tid.

Mette, 46Succes med behandling af knæsmerter og slidgigt i hoftenPernille var tydelig og ærlig fra start: Forbedringer kræver masser af træning, tålmodighed og tid. Og - så skulle jeg ikke sætte næsen op efter en kropsfunktionalitet, som da jeg var 25.Med slidgigt i hoften og knæsmerter der begrænsede mig i fysisk aktivitet, søgte jeg råd hos klinikejer Pernille Herlevsen. Efter et år med løbende vejledning, er der sket store fremskridt. Bl.a. kan jeg nu gå op og ned ad trapper uden at hænge i gelænderet, jeg kan gå tur, sidde på hug, cykle med belastning - alt sammen uden smerter.Pernille Herlevsen arbejder med stor professionalisme, realisme og erfaring. Hun går systematisk frem og ved altid hvad næste skridt skal være.
Mette K.
Rolig og professionel behandling.
Susan J.
Behandling hos Pernille på klinik westend. Virkelig virkelig dygtig, kompetent og løsningsorienteret fysioterapeut. Pernille tager dig alvorlig og ser på din problematik med seriøse og nysgerrige øjne. Hun fokuserer udelukkende på fremskridt og bedring - har øvelser mm. ikke haft samme eller bedre effekt, foreslår hun noget helt tredje!Har aldrig følt mig uhørt, overset eller misforstået.I Pernilles hænder er man tryg, motiveret og forhåbningsfuld.Jeg har bokset med ømhed og træthed i begge hofter samt sovende ben - andre tværfaglige samarbejdspartnere, har sendt bolden videre til pernille og den må man sige hun har spillet godt med. Mit problem er ikke er forsvundet helt… men det er helt sikkert blevet mindre smertefuldt og i meget sjældnere og kortere perioder! Jeg er dybt taknemlig for hele forløbet hos Pernille og selve behandlinger - Hun har gjort, at jeg idag har fundet roen, troen og overskuddet til at leve med de mindsket gener jeg har og bruge de værktøjer hun har givet med. Kæmpe anbefaling herfra!
Maria J.
Jeg kan på det varmeste anbefale Klinik Westend!To måneder før mit mål, om at gennemføre mit første marathon nogensinde, rendte jeg ind i en alvorlig skinnebensbetændelse. Dette resulterede i, at jeg kun kunne løbe 600 meter, hvorefter jeg måtte stoppe pga. smerter. Relativt tilfældigt støder jeg på Klinik Westend, som siden både har indfriet og oversteget mine forventninger.Ved første besøg hos Pernille Herlevsen blev årsagen til skaden kortlagt, hvorefter der blev etableret et forløb (bestående af nye fys-tider og en træningsplan) således jeg potentielt stadig ville kunne nå mit mål. Pernille gav mig i den sammenhæng en helt ekstraordinær mulighed for selv at laser-behandle mit skinneben på klinikken hver dag, så jeg kunne imødekomme min skade hurtigere. En kombination af træningen og muligheden for selv at laser-behandle på klinikken gjorde, at skinnebensbetændelsen relativt hurtigt forsvandt, hvorfor jeg kunne begynde at løbe igen. I midten af maj (to måneder senere) gennemførte jeg derfor mit første marathon nogensinde. Foruden Klinik Westend og Pernille Herlevsens kompetencer, ekspertise og ikke mindst super gode service ville dette ikke have været muligt. Jeg kan derfor kun anbefale klinikken til andre.
Kasper Just M.
I was referred to Pernille after many unsuccessful experiences with physio. I have hip displaysia and have had such a good experience at Klinik Westend the past 6 months. I was considering a PAO operation on my left hip because of how much pain I was in. After physio and training programmes with Pernille, I am now able to have a life where my pain can be managed and reduced with the right expertise and exercises. I no longer feel an operation is necessary at the moment which is incredible.I can highly recommend to anyone suffering from hip displaysia ☺️
Sophie B.
Jeg kan anbefale Klinik Westend på det højeste. Har været i behandling for smerter pga hoftedysplasi hos Pernille Herlevsen. Jeg er i så meget bedring nu allerede efter 6 måneder, at jeg har afsluttet mit forløb og bruger de værktøjer jeg har fået, til at arbejde med det selv fremover.
Selina J.
Super sted med meget kompetente fysioterapeuter! Jeg har gået til behandling og træning hos Pernille i over 10 år ifm. min skoliosis og er yderst tilfreds med behandlingen, som jeg fortsætter. Pernille er meget dygtig både til at sammensætte træningsprogram og behandle. Hun er også god til at sørge for at der hele tiden sker fremskridt, og også at man bliver sendt hurtigt videre, hvis der fx. er brug for røntgenundersøgelse el.a. Pernille har også hjulpet mig med at genoptræne mit knæ efter operation i menisken. Grundet Pernilles høje faglighed, var jeg hurtigt tilbage på benene og lige så stærk som før, hvis ikke stærkere. Stor anbefaling herfra!
Benjamin Fingeret S.
Visit with Thomas Thorning Madsen, good bedside manner. Consult was in English. Clear, direct and easy to discuss case and needs - action plan and follow-up explained clearly.
David B.
Ive just been to my first appointment with dr Michael Kejser Pedersen.I couldn’t recommend him more!The klinik is lovely and dr Pedersen was amazing.He fixed my blocked neck joints in few seconds and I cannot wait for my next visit to the clinic.
Andreea-Claudia B.
Med både skoliose, 2 diskusprolapser og en masse afledte effekter heraf, har jeg gennem årene været ganske desperat og mange behandlere igennem - lige ind til jeg begyndte ved fysioterapeut, Martin Ferenc Jensen. Martin giver med sin solide faglighed og sit holistiske blik på kroppen en yderst kompetent behandling, der gør en stor forskel for mig og min krop. Han hjælper mig løbende med at løsne op for spændinger, genoprette mobilitet og generelt bringe min krop i bedre balance - en behandling der for mig er helt afgørende for, at jeg kan opretholde en normal hverdag. Et KÆMPE tak for hjælpen med at holde mine symptomer nede, og de varmeste anbefalinger af Martin fra en meget taknemmelig fast patient.
Anne-Katrine
Jeg har haft et længere forløb hos forskellige speciallæger og fysioterapeuter. Efter to år blev jeg henvist af en speciallæge til fysioterapeut Pernille Herlevsen, Klinik Westend, ifm. en lyskeskade, som jeg i alt i fire år har haft store udfordringer med. Pernille har været så umådelig vedholdende i sin faglighed, og stået fast på, at skaden og de smerter, jeg har oplevet, er virkelige; at der er noget galt; noget som lægerne og andre fysioterapeuter, har overset eller ikke har viden om. Pernille har åbnet døren til andre specialister, og hun har fulgt mig HELE forløbet igennem. Det resulterede i, at jeg til sidst kom til de rette specialister inden for sportsbrok og lyskebrok og beskadigede nerver, og blev opereret.Jeg kan ikke give nok anbefalinger til Pernille Herlevsen, fordi var det vitterlig ikke for hende, så havde jeg måttet tage til takke med de andre lægers og fysioterapeuters mangelfulde svar, som desværre ikke førte de rette løsninger med sig. Alle kan ikke vide alt, men det er virkelig godt at have en vedholdende og fuldt engageret fysioterapeut, der VIL løse en udfordring :-) TAK!
Jens J.
Super professionelle og kompetent behandling.
Marie S.
Super godt sted.
Tina S.
Virkelig god fys, brugte Thomas Thorning Madsen og synes han var virkelig god
Kristoffer T.
Har igennem mange år gået på klinik Westend. Har gået hos Jesper (Fys) som er den bedste fys jeg har prøvet overhovedet. Dygtig, og rar person som fikser små som store problemer. Lider du har ondt i lænden, ryggen så er han top til at fikse.
Nicolas “.
Efter et styrt på mountainbike fik jeg ødelagt min skulder. På Bispebjerg Hospital mente kirurgen, jeg skulle opereres men af kotyme starter man med genoptræning. Jeg har aldrig givet meget for fysioterapeuter, da jeg tidligere har oplevet bare at have fået kastet øvelser i hovedet, som aldrig rigtigt har virket. Det billede har jeg fået totalt ændret! Efter at have startet et forløb hos Michael er jeg idag der hvor jeg ikke tror på at en operation er nødvendig.
Nis R.
Efter at have været hele systemet rundt landede jeg hos Pernille. Jeg havde ondt i hælen efter min første graviditet. Ingen kunne forklare hvorfor indtil Pernille fandt ud af, at det kom fra bækkenet. Efterfølgende har både Pernilles fysioterapi og genoptræning hos Christa, samt Giga laser hjulpet mig igennem og videre fra en yderst smerteligt bækkenløsning. Kan kun takke alle på Westend for deres kompetente behandling og følelsen af at være velkommen - med og uden baby
Sofie Gillesberg R.
Helt utroligt godt sted. De har løst alle mine skavanker! Yderst venligt personale og høj faglighed. Kan varmt anbefales!
Jakob Thunbo P.
Fantastisk højt fagligt niveau,Og deres giga-laser udretter mirakler.Føler altid at man er i trygge hænder .
Kjeld Ammentorp H.
Dygtige behandlere, indbydende klinik, og meget professionelle.
Christina G
Godt sted
Leif K.
God akupunktør i klinikken (Signe Jung). Kan varmt anbefales
Cindy P.
js_loader

Det siger de også om os

 • Pernille er en fysioterapeut med en faglighed ud over det sædvanlige. Derudover har hun personligt sørget for at jeg modtager den rette behandling i det videre system. Jeg kan kun give de varmeste anbefalinger.
  Nathalie Nørregaard Larsen
 • Tak!! til Klinik Westend, Pernille og Thomas, fordi I har taget jer så dygtigt og omsorgsfuldt af mig i en tid med voldsomme rygsmerter. Jeg ved ikke, hvad jeg havde gjort uden jeres kompetente og behagelige behandling, som i den grad har hjulpet mig. Jeg kan kun anbefale jer! (og har allerede gjort det :-))
  Mette
 • Christa er den venligste og bedste fysioterapeut, jeg har mødt.
  Kan kun anbefale at du benytter dig af hendes kunnen, hvis du har brug for fysioterapi.
  Christina Mai Nielsen
Flere udtalelser

Skriv til os!

Har du brug for en tid, så brug vores Online Booking