Prøv vores klinik på Nørrebro, klinikaaboulevard.dk
Har du spørgsmål, så fang os på33 11 55 10
Det siger de om os ude i byen Positive Udtalelser

Endometriose behandling

Omkring 10 % af kvinder i alderen 15-45 lider af endometriose, ifølge Endometriose Foreningen. Tilstanden kan give flere forskellige gener, som bl.a. skyldes muskelspændinger.

Fysioterapi kan fungere rigtig godt som et supplement til andre former for endometriose behandlinger.

I Klinik Westend har vi dygtige fysioterapeuter ansat, der har stor erfaring med netop dette.

Ring til os på 33 11 55 10 og få en snak om, hvordan vi kan hjælpe dig.

Hvad er endometriose?endometriose behandling

Endometriose er en sygdom, hvor væv, som den type væv, der findes i livmoderen, har bevæget sig udenfor livmoderen til enten æggestokkene, bughinden, blæren, tarmen, navlen eller æggelederne. Det er meget forskelligt, om man mærker noget til sygdommen eller ej.

Symptomerne kan være alt fra meget smertefulde, til stort set ikke-eksisterende.

Læs med længere nede om symptomer på endometriose ↓

Fysioterapi som endometriose behandling

Grundet de smerter, du kan opleve, når du lider af endometriose, vil din krop typisk reagere ved at spænde op i musklerne. Det kan føles som en ond cirkel, da sådanne spændinger igen typisk vil resultere i muskelsmerter – som kaldes sekundære muskelsmerter.

Det kan både være spændinger i underlivet, lysken, lænden, lårene og mellemkødet. Derudover vil muskelspændinger i bækkenet som oftest føles som underlivssmerter, på trods af det skyldes spændinger i bækkenet.

Der er derfor mange, der bruger fysioterapi som et supplement til deres endometriose behandling.

I Klinik Westend har vi stor erfaring med at afhjælpe smerter forbundet med endometriose.

Det gør vi både med:

Manuel fysioterapeutisk behandling, hvor vi afspænder kroppen
Vores fysioterapeuter bruger både manipulations- og mobiliseringteknikker til at arbejde med din krop. Med teknikkerne afspænder vi kroppen og lindrer dine smerter. Du kan også læse mere om hvad fysioterapi er lige her.

Vejledning i fysioterapi-træningsøvelser, du kan udføre derhjemme
Du vil blive vejledt i afspændende træningsøvelser, du både kan udføre på vores klinik, til vores træningshold og derhjemme.

Sund og helende laserterapi med en gigalaser
Vi vil sætte dig i gang med et laserterapeutisk forløb i vores gigalaser, vi har stående på klinikken. Læs meget mere om vores gigalaser her .

Du kan også tage et hurtigt kig her på, hvordan vi i Klinik Westend bruger en gigalaser til behandling af bl.a. fertilitetsproblemer som endometriose:

Ring til os på 33 11 55 10 og hør mere om, hvad vi kan gøre for dig – eller book en tid allerede nu lige her.

Symptomer på endometriose

Nogle kvinder mærker slet ikke til endometriose-tilstanden. Andre har mange smertefulde symptomer. Og så er der dem, der ligger lige midt imellem de to yderpunkter, og har milde smerter fra tid til anden.

De typiske symptomer er voldsomme menstruationssmerter, der til tider kræver mere end bare almindelige håndkøbs-smertestillende at dulme.

Herudover kan lidelsen også komme til udtryk gennem:

 • smerter under ægløsning
 • smerter ved samleje
 • smerter i tarmen, når du går på toilettet
 • smerter ved vandladning
 • muskelsmerter grundet spændinger
 • nedsat fertilitet

Er du i tvivl, om du har endometriose, skal du altid først kontakte din læge for at blive undersøgt.

Andre former for endometriose behandlingbehandling af endometriose

Ifølge Endometriose Foreningen, kan endometriose behandling groft opdeles i hormonel behandling, operationel behandling, smertedækkende behandling og supplerende behandling – hvoraf fysioterapi som behandlingsform hører ind under det sidste punkt.

Den hormonelle behandling består som oftest af brugen af p-piller, den operationelle består af et operativt indgreb hvor noget af vævet fjernes, og den smertestillende består af medicin.

Som supplement til den endometriose behandling du får hos os, kan du læse om gode råd, der har hjulpet andre kvinder med lidelsen. ↓

 1. Kost
  På den officielle side for endometriose-ramte kvinder, finder du gode kostråd, der har haft en effekt på mange kvinder. Vores hormoner bliver nemlig let påvirket via det mad, vi indtager. Det kan derfor være væsentligt at tage fat på kosten, når der er tale om en hormonel kronisk sygdom, som endometriose. Da endometriose også kan betegnes som inflammatorisk tilstand, vil mange af kostprincipperne minde om en antiinflammatorisk kost. I den er der særligt meget fokus på gode friske råvarer, magert kød og masser af frugt og grønt.Her kan du se en → kostbrochure.
 2. Motion
  Motion virker muskelafslappende. Får du nok bevægelse ind i din hverdagsrutine, slapper dine muskler automatisk mere af. Når du får endometriose behandling hos os, vil vi instruere dig i øvelser du kan lave derhjemme. Du kan med fordel derfor kombinere løb, cykling eller en tredje motionsform, med de øvelser vi har givet dig. Kombinationen af disse vil, udover at mindske dine smerter, også gavne din generelle sundhed og formentligt højne dit velvære.

Som så meget andet i livet handler det om at finde en balance. Endometriose kan ikke helbredes, men en kombination af den behandling du får hos os, samt andre gode råd, vil du formentlig kunne have en dagligdag uden de store gener.

Læs mere om endometriose på Sygeforsikring Danmark.

Mette, 46Succes med behandling af knæsmerter og slidgigt i hoftenPernille var tydelig og ærlig fra start: Forbedringer kræver masser af træning, tålmodighed og tid. Og - så skulle jeg ikke sætte næsen op efter en kropsfunktionalitet, som da jeg var 25.Med slidgigt i hoften og knæsmerter der begrænsede mig i fysisk aktivitet, søgte jeg råd hos klinikejer Pernille Herlevsen. Efter et år med løbende vejledning, er der sket store fremskridt. Bl.a. kan jeg nu gå op og ned ad trapper uden at hænge i gelænderet, jeg kan gå tur, sidde på hug, cykle med belastning - alt sammen uden smerter.Pernille Herlevsen arbejder med stor professionalisme, realisme og erfaring. Hun går systematisk frem og ved altid hvad næste skridt skal være.
Mette K.
Rolig og professionel behandling.
Susan J.
Behandling hos Pernille på klinik westend. Virkelig virkelig dygtig, kompetent og løsningsorienteret fysioterapeut. Pernille tager dig alvorlig og ser på din problematik med seriøse og nysgerrige øjne. Hun fokuserer udelukkende på fremskridt og bedring - har øvelser mm. ikke haft samme eller bedre effekt, foreslår hun noget helt tredje!Har aldrig følt mig uhørt, overset eller misforstået.I Pernilles hænder er man tryg, motiveret og forhåbningsfuld.Jeg har bokset med ømhed og træthed i begge hofter samt sovende ben - andre tværfaglige samarbejdspartnere, har sendt bolden videre til pernille og den må man sige hun har spillet godt med. Mit problem er ikke er forsvundet helt… men det er helt sikkert blevet mindre smertefuldt og i meget sjældnere og kortere perioder! Jeg er dybt taknemlig for hele forløbet hos Pernille og selve behandlinger - Hun har gjort, at jeg idag har fundet roen, troen og overskuddet til at leve med de mindsket gener jeg har og bruge de værktøjer hun har givet med. Kæmpe anbefaling herfra!
Maria J.
Jeg kan på det varmeste anbefale Klinik Westend!To måneder før mit mål, om at gennemføre mit første marathon nogensinde, rendte jeg ind i en alvorlig skinnebensbetændelse. Dette resulterede i, at jeg kun kunne løbe 600 meter, hvorefter jeg måtte stoppe pga. smerter. Relativt tilfældigt støder jeg på Klinik Westend, som siden både har indfriet og oversteget mine forventninger.Ved første besøg hos Pernille Herlevsen blev årsagen til skaden kortlagt, hvorefter der blev etableret et forløb (bestående af nye fys-tider og en træningsplan) således jeg potentielt stadig ville kunne nå mit mål. Pernille gav mig i den sammenhæng en helt ekstraordinær mulighed for selv at laser-behandle mit skinneben på klinikken hver dag, så jeg kunne imødekomme min skade hurtigere. En kombination af træningen og muligheden for selv at laser-behandle på klinikken gjorde, at skinnebensbetændelsen relativt hurtigt forsvandt, hvorfor jeg kunne begynde at løbe igen. I midten af maj (to måneder senere) gennemførte jeg derfor mit første marathon nogensinde. Foruden Klinik Westend og Pernille Herlevsens kompetencer, ekspertise og ikke mindst super gode service ville dette ikke have været muligt. Jeg kan derfor kun anbefale klinikken til andre.
Kasper Just M.
I was referred to Pernille after many unsuccessful experiences with physio. I have hip displaysia and have had such a good experience at Klinik Westend the past 6 months. I was considering a PAO operation on my left hip because of how much pain I was in. After physio and training programmes with Pernille, I am now able to have a life where my pain can be managed and reduced with the right expertise and exercises. I no longer feel an operation is necessary at the moment which is incredible.I can highly recommend to anyone suffering from hip displaysia ☺️
Sophie B.
Jeg kan anbefale Klinik Westend på det højeste. Har været i behandling for smerter pga hoftedysplasi hos Pernille Herlevsen. Jeg er i så meget bedring nu allerede efter 6 måneder, at jeg har afsluttet mit forløb og bruger de værktøjer jeg har fået, til at arbejde med det selv fremover.
Selina J.
Super sted med meget kompetente fysioterapeuter! Jeg har gået til behandling og træning hos Pernille i over 10 år ifm. min skoliosis og er yderst tilfreds med behandlingen, som jeg fortsætter. Pernille er meget dygtig både til at sammensætte træningsprogram og behandle. Hun er også god til at sørge for at der hele tiden sker fremskridt, og også at man bliver sendt hurtigt videre, hvis der fx. er brug for røntgenundersøgelse el.a. Pernille har også hjulpet mig med at genoptræne mit knæ efter operation i menisken. Grundet Pernilles høje faglighed, var jeg hurtigt tilbage på benene og lige så stærk som før, hvis ikke stærkere. Stor anbefaling herfra!
Benjamin Fingeret S.
Visit with Thomas Thorning Madsen, good bedside manner. Consult was in English. Clear, direct and easy to discuss case and needs - action plan and follow-up explained clearly.
David B.
Ive just been to my first appointment with dr Michael Kejser Pedersen.I couldn’t recommend him more!The klinik is lovely and dr Pedersen was amazing.He fixed my blocked neck joints in few seconds and I cannot wait for my next visit to the clinic.
Andreea-Claudia B.
Med både skoliose, 2 diskusprolapser og en masse afledte effekter heraf, har jeg gennem årene været ganske desperat og mange behandlere igennem - lige ind til jeg begyndte ved fysioterapeut, Martin Ferenc Jensen. Martin giver med sin solide faglighed og sit holistiske blik på kroppen en yderst kompetent behandling, der gør en stor forskel for mig og min krop. Han hjælper mig løbende med at løsne op for spændinger, genoprette mobilitet og generelt bringe min krop i bedre balance - en behandling der for mig er helt afgørende for, at jeg kan opretholde en normal hverdag. Et KÆMPE tak for hjælpen med at holde mine symptomer nede, og de varmeste anbefalinger af Martin fra en meget taknemmelig fast patient.
Anne-Katrine
Jeg har haft et længere forløb hos forskellige speciallæger og fysioterapeuter. Efter to år blev jeg henvist af en speciallæge til fysioterapeut Pernille Herlevsen, Klinik Westend, ifm. en lyskeskade, som jeg i alt i fire år har haft store udfordringer med. Pernille har været så umådelig vedholdende i sin faglighed, og stået fast på, at skaden og de smerter, jeg har oplevet, er virkelige; at der er noget galt; noget som lægerne og andre fysioterapeuter, har overset eller ikke har viden om. Pernille har åbnet døren til andre specialister, og hun har fulgt mig HELE forløbet igennem. Det resulterede i, at jeg til sidst kom til de rette specialister inden for sportsbrok og lyskebrok og beskadigede nerver, og blev opereret.Jeg kan ikke give nok anbefalinger til Pernille Herlevsen, fordi var det vitterlig ikke for hende, så havde jeg måttet tage til takke med de andre lægers og fysioterapeuters mangelfulde svar, som desværre ikke førte de rette løsninger med sig. Alle kan ikke vide alt, men det er virkelig godt at have en vedholdende og fuldt engageret fysioterapeut, der VIL løse en udfordring :-) TAK!
Jens J.
Super professionelle og kompetent behandling.
Marie S.
Super godt sted.
Tina S.
Virkelig god fys, brugte Thomas Thorning Madsen og synes han var virkelig god
Kristoffer T.
Har igennem mange år gået på klinik Westend. Har gået hos Jesper (Fys) som er den bedste fys jeg har prøvet overhovedet. Dygtig, og rar person som fikser små som store problemer. Lider du har ondt i lænden, ryggen så er han top til at fikse.
Nicolas “.
Efter et styrt på mountainbike fik jeg ødelagt min skulder. På Bispebjerg Hospital mente kirurgen, jeg skulle opereres men af kotyme starter man med genoptræning. Jeg har aldrig givet meget for fysioterapeuter, da jeg tidligere har oplevet bare at have fået kastet øvelser i hovedet, som aldrig rigtigt har virket. Det billede har jeg fået totalt ændret! Efter at have startet et forløb hos Michael er jeg idag der hvor jeg ikke tror på at en operation er nødvendig.
Nis R.
Efter at have været hele systemet rundt landede jeg hos Pernille. Jeg havde ondt i hælen efter min første graviditet. Ingen kunne forklare hvorfor indtil Pernille fandt ud af, at det kom fra bækkenet. Efterfølgende har både Pernilles fysioterapi og genoptræning hos Christa, samt Giga laser hjulpet mig igennem og videre fra en yderst smerteligt bækkenløsning. Kan kun takke alle på Westend for deres kompetente behandling og følelsen af at være velkommen - med og uden baby
Sofie Gillesberg R.
Helt utroligt godt sted. De har løst alle mine skavanker! Yderst venligt personale og høj faglighed. Kan varmt anbefales!
Jakob Thunbo P.
Fantastisk højt fagligt niveau,Og deres giga-laser udretter mirakler.Føler altid at man er i trygge hænder .
Kjeld Ammentorp H.
Dygtige behandlere, indbydende klinik, og meget professionelle.
Christina G
Godt sted
Leif K.
God akupunktør i klinikken (Signe Jung). Kan varmt anbefales
Cindy P.
js_loader

Det siger de også om os

 • Pernille er en fysioterapeut med en faglighed ud over det sædvanlige. Derudover har hun personligt sørget for at jeg modtager den rette behandling i det videre system. Jeg kan kun give de varmeste anbefalinger.
  Nathalie Nørregaard Larsen
 • Tak!! til Klinik Westend, Pernille og Thomas, fordi I har taget jer så dygtigt og omsorgsfuldt af mig i en tid med voldsomme rygsmerter. Jeg ved ikke, hvad jeg havde gjort uden jeres kompetente og behagelige behandling, som i den grad har hjulpet mig. Jeg kan kun anbefale jer! (og har allerede gjort det :-))
  Mette
 • Christa er den venligste og bedste fysioterapeut, jeg har mødt.
  Kan kun anbefale at du benytter dig af hendes kunnen, hvis du har brug for fysioterapi.
  Christina Mai Nielsen
Flere udtalelser

Skriv til os!

Har du brug for en tid, så brug vores Online Booking