Prøv vores klinik på Nørrebro, klinikaaboulevard.dk
Har du spørgsmål, så fang os på33 11 55 10
Det siger de om os ude i byen Positive Udtalelser

Smerter i hoften

Mange mennesker døjer dagligt med smerter i hoften. Som oftest kommer smerterne enten fra lysken, ydersiden af hoften, balden eller stråler ned i benet. Har du hoftesmerter eller smerter i lysken, er det vigtigt at finde årsagen hurtigst muligt, så et behandlingsforløb kan påbegyndes.

På Klinik Westend har vi mange års erfaring med behandling af hofte- og lyske gener/smerter. Desuden har vi et tæt samarbejde med flere ortopædkirurger med speciale i hofter i det danske sundhedsvæsen – blandt andet på Hvidovre hospital. På den måde sikrer vi altid vores patienter den rette diagnosticering og efterfølgende behandlingsforløb.

Vil du bestille en tid til behandling er du mere end velkommen til at give os et kald på tlf. 33 11 55 10 eller booke en tid i vores online bookingsystem.

Symptomer på smerter i hoften

Smerter i hoften kan opstå på forskellige tidspunkter og kan være smertefuldt på forskellige måder. Du kan nemlig både få ondt i hoften efter løb, gang, sportsgrene som fodbold – og endda når du sover. Derudover kan følelsen både være en skarp smerte, murende fornemmelse og føles som dybe stik.

Behandling af hoftesmerter på Klinik Westend

Hofteskader kan opstå:

 • Omkring hofteleddets hoftebøjer
 • Omkring bugmusklerne der sidder fast på skambenet
 • Omkring den øverste del af lårmusklen
 • Omkring musklerne der fører benet indad

Årsager til ondt i hoften

Døjer du med hoftesmerter og ondt i lysken, kan der være flere forskellige årsager til det. Det er individuelt fra person til person, hvorfor de oplever gener og smerter, men herunder nævner vi 4 årsager:

 • Medfødte hofteluksationer
  1-2 % af alle nyfødte har hofteluksationer ved fødslen. Tilstanden er arvelig og bliver som oftest behandlet i de første 3 måneder hos den nyfødte. Desværre kan lidelsen medføre hoftegener senere i livet – både i teenagealderen og voksenlivet. Det er derfor vigtigt, at man som tidligere hofteluksation patient holder øje med smerter og gener i hofterne, så lidelsen kan behandles.
 • Slimsæksbetændelse på ydersiden af hoften (bursitis)
  Har du slimsæksbetændelse i hoften, vil smerterne centrere sig omkring ydersiden af hoften. Smerterne bliver ofte værre når du enten går, løber eller laver bevægelser som belaster sædemuskulaturen ekstra meget. Sover du på den inflammerede hofte om natten, kan smerterne også være ekstra slemme. En slimsæksbetændelse vil som oftest kunne smertelindres gennem behandling og øvelser, som både udføres i- og udenfor klinikken.
  Er du patient hos os, og vi vurderer, at der ikke betydelig bedring, kan vi hjælpe med at henvise til en UL-scanning og evt. anbefaling af en blokade.
 • Hoftedysplasi
  Hoftedysplasi er en sygdom, der udvikler sig i løbet af de første leveår, og som hyppigst forekommer hos kvinder. Hoftedysplasi kan være genetisk bestemt, men kan også udvikles som følge af anden sygdom i hofteleddet. Symptomerne på hoftedysplasi viser sig i begyndelsen ved, at man hurtigt bliver træt i hoften og ikke kan gå så langt. I det tidlige stadie optræder symptomerne kun engang imellem. Senere kommer der smerter i lysken som ofte giver en haltende gang.
  På Klinik Westend er vi specialiserede i at behandle og genoptræne patienter med Hoftedysplasi. Vi arbejder manuelt med smertebehandling, og derefter med specifik genoptræning af hoften og bækkenet muskler – ofte kan denne behandling og genoptræning minimere smerterne, og udskyde en evt. operation.
 • Lyskesmerter
  Smerter fra lysken ses ofte i sportsgrene der involverer spark, løb i forskellige retninger og retningsskifter (som fx fodbold og ishockey). Mange døjer med lyskesmerter i lang tid, og kan have svært ved at komme af med smerterne, når de først er kommet.
  På Klinik Westend kan vi hjælpe dig med at lave en fuld undersøgelse, behandle dig og hjælpe dig med genoptræningen.
 • Andre hofte- og lyske skader
  Der findes mange former for skader/smertetilstande i hoften som vi ikke har nævnt her, men som vi kan hjælpe dig med at diagnosticere, behandle og genoptræne.

Behandling af hoftesmerter hos Klinik Westend

Behandling af lyskeskader hos Klinik Westend

Kontakter du Klinik Westend grundet smerter i hoften, vil vi som det første undersøge den bagvedliggende årsag. Vores fysioterapeuter, Pernille og Michael har mange års erfaring med patienter der har hofte- og lyske skader, og kan derfor diagnosticere årsagen til dine hofteproblemer.

Derfra planlægger vi i fællesskab med dig et forløb, der skal hjælpe dig tilbage til en smertefri hverdag – hvad end det er lysken eller selve hoften, der er problemet. Vi skræddersyr et program, der passer til netop dig, din skade, fysik og din hverdag. Vi sørger for, at du føler dig tryg i alle øvelser – også dem der skal laves derhjemme.

Vil du bestille en tid i dag?

Vil du bestille en tid til konsultation eller har du nogen spørgsmål, er du mere end velkommen til at give os et kald på tlf. 33 11 55 10, eller bestille en tid online.

 

 

Ive just been to my first appointment with dr Michael Kejser Pedersen.I couldn’t recommend him more!The klinik is lovely and dr Pedersen was amazing.He fixed my blocked neck joints in few seconds and I cannot wait for my next visit to the clinic.
Andreea-Claudia B.
Med både skoliose, 2 diskusprolapser og en masse afledte effekter heraf, har jeg gennem årene været ganske desperat og mange behandlere igennem - lige ind til jeg begyndte ved fysioterapeut, Martin Ferenc Jensen. Martin giver med sin solide faglighed og sit holistiske blik på kroppen en yderst kompetent behandling, der gør en stor forskel for mig og min krop. Han hjælper mig løbende med at løsne op for spændinger, genoprette mobilitet og generelt bringe min krop i bedre balance - en behandling der for mig er helt afgørende for, at jeg kan opretholde en normal hverdag. Et KÆMPE tak for hjælpen med at holde mine symptomer nede, og de varmeste anbefalinger af Martin fra en meget taknemmelig fast patient.
Anne-Katrine
Jeg har haft et længere forløb hos forskellige speciallæger og fysioterapeuter. Efter to år blev jeg henvist af en speciallæge til fysioterapeut Pernille Herlevsen, Klinik Westend, ifm. en lyskeskade, som jeg i alt i fire år har haft store udfordringer med. Pernille har været så umådelig vedholdende i sin faglighed, og stået fast på, at skaden og de smerter, jeg har oplevet, er virkelige; at der er noget galt; noget som lægerne og andre fysioterapeuter, har overset eller ikke har viden om. Pernille har åbnet døren til andre specialister, og hun har fulgt mig HELE forløbet igennem. Det resulterede i, at jeg til sidst kom til de rette specialister inden for sportsbrok og lyskebrok og beskadigede nerver, og blev opereret.Jeg kan ikke give nok anbefalinger til Pernille Herlevsen, fordi var det vitterlig ikke for hende, så havde jeg måttet tage til takke med de andre lægers og fysioterapeuters mangelfulde svar, som desværre ikke førte de rette løsninger med sig. Alle kan ikke vide alt, men det er virkelig godt at have en vedholdende og fuldt engageret fysioterapeut, der VIL løse en udfordring :-) TAK!
Jens C. E. J.
Super professionelle og kompetent behandling.
Marie S.
Super godt sted.
Tina S.
Virkelig god fys, brugte Thomas Thorning Madsen og synes han var virkelig god
Kristoffer T.
Har igennem mange år gået på klinik Westend. Har gået hos Jesper (Fys) som er den bedste fys jeg har prøvet overhovedet. Dygtig, og rar person som fikser små som store problemer. Lider du har ondt i lænden, ryggen så er han top til at fikse.
Nicolas “.
Efter et styrt på mountainbike fik jeg ødelagt min skulder. På Bispebjerg Hospital mente kirurgen, jeg skulle opereres men af kotyme starter man med genoptræning. Jeg har aldrig givet meget for fysioterapeuter, da jeg tidligere har oplevet bare at have fået kastet øvelser i hovedet, som aldrig rigtigt har virket. Det billede har jeg fået totalt ændret! Efter at have startet et forløb hos Michael er jeg idag der hvor jeg ikke tror på at en operation er nødvendig.
Nis R.
Efter at have været hele systemet rundt landede jeg hos Pernille. Jeg havde ondt i hælen efter min første graviditet. Ingen kunne forklare hvorfor indtil Pernille fandt ud af, at det kom fra bækkenet. Efterfølgende har både Pernilles fysioterapi og genoptræning hos Christa, samt Giga laser hjulpet mig igennem og videre fra en yderst smerteligt bækkenløsning. Kan kun takke alle på Westend for deres kompetente behandling og følelsen af at være velkommen - med og uden baby
Sofie Gillesberg R.
Helt utroligt godt sted. De har løst alle mine skavanker! Yderst venligt personale og høj faglighed. Kan varmt anbefales!
Jakob Thunbo P.
Fantastisk højt fagligt niveau,Og deres giga-laser udretter mirakler.Føler altid at man er i trygge hænder .
Kjeld Ammentorp H.
Dygtige behandlere, indbydende klinik, og meget professionelle.
Christina G
Godt sted
Leif K.
God akupunktør i klinikken (Signe Jung). Kan varmt anbefales
Cindy B.

Det siger de også om os

 • Pernille er en fysioterapeut med en faglighed ud over det sædvanlige. Derudover har hun personligt sørget for at jeg modtager den rette behandling i det videre system. Jeg kan kun give de varmeste anbefalinger.
  Nathalie Nørregaard Larsen
 • Tak!! til Klinik Westend, Pernille og Thomas, fordi I har taget jer så dygtigt og omsorgsfuldt af mig i en tid med voldsomme rygsmerter. Jeg ved ikke, hvad jeg havde gjort uden jeres kompetente og behagelige behandling, som i den grad har hjulpet mig. Jeg kan kun anbefale jer! (og har allerede gjort det :-))
  Mette
 • Christa er den venligste og bedste fysioterapeut, jeg har mødt.
  Kan kun anbefale at du benytter dig af hendes kunnen, hvis du har brug for fysioterapi.
  Christina Mai Nielsen
Flere udtalelser

Skriv til os!

Har du brug for en tid, så brug vores Online Booking