Skip to main content

Knæskader

Knæskader er hyppigt forekommende blandt folk i alle aldre ­– unge som gamle, høje som lave. Er du en af dem, som bøvler med knæsmerter, så fortvivl ikke.

Book online

Du kan nemt bestille hos os. Book online eller ring til os.

Kontakt os

Ring på  33 11 55 10 eller skriv til os her.

Find vej

Vesterbrogade 67, 4th1620 København V

Åbningstider

Mandag – torsdag: 8.00 til 19.00
Fredag: 8.00 til 16.00

 • Book online

  Du kan nemt bestille hos os. Book online eller ring til os.

 • Kontakt os

  Ring på  33 11 55 10 eller skriv til os her.

 • Find vej

  Vesterbrogade 67, 4th1620 København V

 • Åbningstider

  Mandag – torsdag: 8.00 til 19.00 – Fredag: 8.00 til 16.00

  Fysioterapeut til behandling af knæsmerter og knæskader

  Hos Klinik Westend har vi nogle af branchens skarpeste hoveder og bedste hænder, når det kommer til behandling og rehabilitering af knæskader og smerter.

  Læs med her, og få svar på hvordan de opstår, hvilke typer knæskader der findes, og hvordan vi kan behandle din knæsmerter ved fysioterapi.

  Symptomer på en knæskade

  Knæskader er desværre et livsvilkår for folk med en aktiv livsstil som involverer sport og motion, men en stigende alder kan også føre til knæsmerter. Det er derfor vigtigt, at være opmærksom på typiske tegn og symptomer, så du hurtigt kan gribe ind, inden dine knæsmerter udvikler sig til en alvorlig skade.

  Placeringen og graden af dine knæsmerter kan variere alt afhængigt af årsagen til skaden.

  Gængse typer af symptomer, som du skal være opmærksom på:

  • Hævelse og stivhed ved bevægelse.
  • Rødme og varme ved berøring.
  • Svaghed eller ustabilitet.
  • Knasende eller ”poppende” lyde.
  • Manglende evne til at rette knæet helt ud.

  Oplever du følgende symptomer, så ring til os på tlf. 33 11 55 10 eller skriv til os via vores kontaktformular. Vores fysioterapeuter sidder altid klar med kvalificeret rådgivning og en plan for behandling af knæsmerter.

  De forskellige typer af knæskader

  Behandling og rehabilitering af din knæskade kræver, at man finder den præcise årsag til knæsmerterne. Det kræver erfarne og professionelle fysioterapeuter at lokalisere netop din skade, da din knæskade kan skyldes beskadigelse af flere forskellige komponenter som f.eks. knæets ledbånd, sener eller slimsække (bursae).

  Nogle af de mest almindelige typer af knæskader er:

  Springerknæ

  Patellar tendinitis, også kendt som springerknæ, er hyppigt forekommende blandt aktive unge. Sport med mange hop og hurtige retningsskift fremprovokerer en betændelsestilstand i senen omkring knæskallen, som resulterer i knæsmerter og begrænsede sportsaktiviteter. Hos Klinik Westend er vi eksperter i behandlingen af patellar tendinitis, og sammen skræddersyer vi et træningsprogram, så du kan styrke muskulaturen omkring patellasenen og på sigt komme knæsmerterne til livs.

  Bursit

  Bursit er en irritation eller betændelse som forekommer i en af knæets slimsække. Den bagvedliggende årsag til knæsmerterne er ofte sportsskader, slag mod knæet eller arbejde i knæliggende stillinger. Vi står altid klar med kvalificeret rådgivning om, hvordan du kan forebygge eller bekæmpe knæskader som bursit.

  Korsbåndsskade

  Anterior cruciate ligament (ACL) ruptur er desværre en alvorlig og hyppig skade blandt idrætsudøvere på alle niveauer. Knæskaden kan have form af en komplet eller delvis ruptur af korsbåndet. Knæsmerterne optræder ofte isoleret, men beskadigelsen af det forreste korsbånd kan forekomme i kombination med skader på brusk, kollaterale ligamenter og bageste korsbånd. Knæskaden ses i højere grad hos kvinder sammenlignet med mænd. Fælles for begge køn er dog, at knæskaden kræver behandling af specialister.

  I klinikken har vi stor erfaring med korsbåndsskader, og i fællesskab sammensætter vi det helt rigtige program, så du kan blive knæskaden kvit, og komme tilbage på pisten, grønsværen eller landevejen.

  Meniskskade

  Meniskskader opstår på baggrund af små revner på tværs og langs ad menisken. Knæskaden påvirker knæets stabilitet i sådan en grad, så det kan være ubehageligt at gå på trapper, rotere knæet under søvn eller på anden måde være fysisk aktiv. Knæsmerterne vil oftest have form af stikkende og prikkende smerter i knæet, som vil aftage eller tiltage alt efter aktivitetsniveau. Heldigvis er det muligt at behandle meniskskader gennem et kvalificeret og tilrettelagt optræningsforløb.

  Behandling af knæsmerter I forbindelse med gigt eller kroniske skader

  Skyldes dine knæskader gigt eller en anden kronisk lidelse, så er du i trygge hænder hos Klinik Westend. Hos os møder vi dig i øjenhøjde, og i fællesskab finder vi den type behandling, som kan forbedre din livskvalitet, så du kan have en velfungerende hverdag uden knæsmerter

  Kom dine knæsmerter til livs med fysioterapi

  Er du i tvivl, om dine knæsmerter er en decideret skader, eller vil du gerne videre mere om vores behandling af knæsmerter? Du er velkommen til at give os et kald på tlf. 33 11 55 10 eller booke en tid online – vores hold af fysioterapeuter står altid klar til at hjælpe dig.

  Vi glæder os til at høre fra dig.

  Book en tid i dag

  Book nu online eller udforsk vores andre behandlingsmuligheder.


  Det siger de om os

  • “Har igennem mange år gået på klinik Westend. Har gået hos Jesper (Fys) som er den bedste fys jeg har prøvet overhovedet. Dygtig, og rar person som fikser små som store problemer. Lider du har ondt i lænden, ryggen så er han top til at fikse.”

   Nicolas Bosch
  • “Pernille er en fysioterapeut med en faglighed ud over det sædvanlige. Derudover har hun personligt sørget for at jeg modtager den rette behandling i det videre system. Jeg kan kun give de varmeste anbefalinger.”

   Nathalie Nørregaard Larsen
  • “Fantastisk højt fagligt niveau og deres giga-laser udretter mirakler. Føler altid at man er i trygge hænder.”

   Kjeld Ammentorp Hansen
  • “Altid en fornøjelse hos fys Jesper. Han kan sit kram”

   Carsten Bank
  • “Helt utroligt godt sted. De har løst alle mine skavanker! Yderst venligt personale og høj faglighed. Kan varmt anbefales!”

   Jakob Thunbo Pedersen

  Sådan finder du os

  Du kan komme let hertil med bus 6a eller anden offentlig transport.
  Vi har elevator og der er gode parkeringsmuligheder bag ved Føtex, hvor du kører ind fra Gammel kongevej og Tulinsgade.