Skip to main content

Graviditetsgener

Graviditet fører en masse kropslige forandringer med sig, og det kan give forskellige former for graviditetsgener.

Book online

Du kan nemt bestille hos os. Book online eller ring til os.

Kontakt os

Ring på  33 11 55 10 eller skriv til os her.

Find vej

Vesterbrogade 67, 4th1620 København V

Åbningstider

Mandag – torsdag: 8.00 til 19.00
Fredag: 8.00 til 16.00

 • Book online

  Du kan nemt bestille hos os. Book online eller ring til os.

 • Kontakt os

  Ring på  33 11 55 10 eller skriv til os her.

 • Find vej

  Vesterbrogade 67, 4th1620 København V

 • Åbningstider

  Mandag – torsdag: 8.00 til 19.00 – Fredag: 8.00 til 16.00

  Graviditetsgener

  Hvis man er plaget af smerter, vil det påvirke ens daglige gøremål og aktivitetsniveau. Da inaktivitet ofte kan forværre generne, kræver det den rette hjælp for at komme smerterne til livs.

  Hos Klinik Westend er vi eksperter i fysioterapi, og vores dygtige fysioterapeuter kan hjælpe med at vurdere og behandle dine graviditetsgener. Vi har medarbejdere med speciale inden for behandling af gravide, og vi tilbyder altid manuel behandling med brug af gravid-madras. Desuden giver vi dig værktøjer og øvelser, der kan mindske dine smerter.

  Vil du bestille en tid til behandling mod graviditetsgener, er du mere end velkommen til at give os et kald på tlf. 33 11 55 10 eller booke en tid i vores online bookingsystem.

  Fysioterapi mod bækkensmerter

  Smerter i bækkenet kan være svære at lokalisere selv. De kan både blive udløst fra bækkenleddene, musklerne eller et af de mange ledbånd, der findes i bækkenet. Vores dygtige fysioterapeuter kan hjælpe dig med at finde årsagen til dine bækkensmerter.

  I bækkenet er der tre knogler, og alle de punkter hvor knoglerne mødes, er der et led. Det forreste led ved skambenet kaldes symfysen, og de to bagerste hedder sacroiliacaleddene (SI-led).

  En ud af fem kvinder oplever smerter, der stammer fra disse led. Det kaldes også bækkenløsning. I nogle tilfælde kan smerterne også opleves på bagsiden af lårene, lavt i lænden eller i ballerne.

  Særligt ved hård belastning kan smerterne forværres, men selv almindelige dagligdags aktiviteter som at tage sko på, ligge på ryggen og gå ture kan give gener. Det er helt normalt, at smerterne først kommer noget tid efter, man har foretaget sig handlinger, der kan aktivere ledsmerter.

  Vores dygtige fysioterapeuter kan hjælpe dig med at mindske dine bækkensmerter – uanset hvor langt i din graviditet du er.

  Smerter I lænden? Lad vores fysioterapeuter hjælpe dig

  I takt med den voksende mave og hermed et fremskudt tyngdepunkt vil mange kvinder opleve lændesmerter. Smerter i lænden kan både give spændt muskulatur, træthed og nedsat bevægelighed.

  Hvis man før har haft problemer med lænden, er der større risiko for, at man får lændesmerter under graviditeten.

  Har du brug for genoptræning i forbindelse med lændesmerter eller andre gener, kan vi også hjælpe med dette.

  Hovedpine I forbindelse med graviditet

  Nogle vil opleve at få hovedpine, når de bliver gravide. Hovedpinen kommer typisk grundet den hormonelle forandring men kan også fremprovokeres af stress, mangel på væske eller spændte nakkemuskler.

  Ved hjælp af fysioterapi kan vi behandle hovedpine i forbindelse med graviditet.

  Graviditet kan give uro og krampe I benene

  Graviditet kan give væske i benene, da blodcirkulationen bliver påvirket. Det kan især have indvirkning på lægmusklerne og føles som uro i benene. I nogle tilfælde kan det også give kramper i benene, særligt om natten, hvor man ligger stille.

  Hyppig motion og massage kan igangsætte blodcirkulationen og dermed få væsken væk, så benene igen føles normale.

  Har du sovende fingre? Det kan være tegn på karpaltunnelsyndrom

  Summen, prikken og følelsen af sovende fingre kan skyldes karpaltunnelsyndrom. Man får syndromet på grund af ophobning af væske i vævet, som trykker på og komprimerer håndleddets nerver. Det vil ofte være mest tydeligt om morgenen og derefter blive bedre i løbet af dagen. Nogle vil også opleve nedsat følelse i fingerspidserne grundet syndromet.

  Det kan variere meget fra person til person, hvordan de oplever karpaltunnelsyndrom, og det er til stor frustration for mange gravide. Af den grund anbefaler vi også, at du bestiller tid til en undersøgelse og vejledning, hvis du oplever symptomer.

  Lad Klinik Westend hjælpe dig med dine graviditetsgener

  Graviditetsgener kan være en stor plage for kvinder gennem deres graviditetsforløb. Men gener i forbindelse med graviditet behøver ikke være din daglige virkelighed.

  Hos Klinik Westend på Vesterbro står vores dygtige behandlere klar til at hjælpe dig med at føle dig bedst tilpas under hele din graviditet.

  Book en tid online eller kontakt os på tlf. 33 11 55 10.

  Book en tid i dag

  Book nu online eller udforsk vores andre behandlingsmuligheder.


  Det siger de om os

  • “Har igennem mange år gået på klinik Westend. Har gået hos Jesper (Fys) som er den bedste fys jeg har prøvet overhovedet. Dygtig, og rar person som fikser små som store problemer. Lider du har ondt i lænden, ryggen så er han top til at fikse.”

   Nicolas Bosch
  • “Pernille er en fysioterapeut med en faglighed ud over det sædvanlige. Derudover har hun personligt sørget for at jeg modtager den rette behandling i det videre system. Jeg kan kun give de varmeste anbefalinger.”

   Nathalie Nørregaard Larsen
  • “Fantastisk højt fagligt niveau og deres giga-laser udretter mirakler. Føler altid at man er i trygge hænder.”

   Kjeld Ammentorp Hansen
  • “Altid en fornøjelse hos fys Jesper. Han kan sit kram”

   Carsten Bank
  • “Helt utroligt godt sted. De har løst alle mine skavanker! Yderst venligt personale og høj faglighed. Kan varmt anbefales!”

   Jakob Thunbo Pedersen

  Sådan finder du os

  Du kan komme let hertil med bus 6a eller anden offentlig transport.
  Vi har elevator og der er gode parkeringsmuligheder bag ved Føtex, hvor du kører ind fra Gammel kongevej og Tulinsgade.