Skip to main content

Albuesmerter

Har du ondt i albuen? Læs mere om de typiske årsager til smerter i albuen, og hvordan fysioterapi kan hjælpe dig.

Book online

Du kan nemt bestille hos os. Book online eller ring til os.

Kontakt os

Ring på  33 11 55 10 eller skriv til os her.

Find vej

Vesterbrogade 67, 4th1620 København V

Åbningstider

Mandag – torsdag: 8.00 til 19.00
Fredag: 8.00 til 16.00

 • Book online

  Du kan nemt bestille hos os. Book online eller ring til os.

 • Kontakt os

  Ring på  33 11 55 10 eller skriv til os her.

 • Find vej

  Vesterbrogade 67, 4th1620 København V

 • Åbningstider

  Mandag – torsdag: 8.00 til 19.00 – Fredag: 8.00 til 16.00

  Behandling af albuesmerter

  Når du har ondt i albuen, kan generne sagtens stamme fra funktionsproblemer med enten din skulder eller din nakke. Vores kroppe indeholder et ocean af netværk, der taler sammen, og har indflydelse på hinanden. Vores fysioterapeuter, står derfor klar til at behandle dig samt fortage en grundig undersøgelse af årsagen til dine albuesmerter.

  Typiske årsager til albuesmerter

  Lider du af problemer med albuen, kan du både have ondt, når du bøjer og strækker albuen. Der kan være mange årsager til dine smerter, og de to hyppigste årsager er overbelastninger og skader, typisk golf- eller tennisalbuen.

  Overbelastningssmerter

  Albuesmerter skyldes oftest, at du har overbelastet senevævet omkring albuen ved at have udført den samme bevægelse intensivt i en kortere periode. Det kan eksempelvis være ved at male loftet i din bolig, styrketræning eller ved at have luget ukrudt lidt for længe. Gener med albuen kan dog også skyldes en overbelastning, du har skaffet dig gennem en længere periode, ved at foretage ensartede og uhensigtsmæssige bevægelser i din hverdag. Da dit skulderled og nakke har afgørende betydning for funktionen af din albue og håndled, kan du også lide af udstrålende smerter. Det betyder blot, at dine smerter kan skyldes problemer, der stammer fra din nakke eller skulder.

  Tennis- og golfalbue

  De to mest typiske lidelser forårsaget af overbelastning i albuen, er den såkaldte tennisalbue og golfalbuen. Tennisalbuen kommer oftest til udtryk ved, at du har smerter i ydersiden af albuen – hvor du med en golfalbue typisk vil opleve smerter og en brændende følelse i indersiden. Men du behøver hverken at have rørt en tennisketcher eller golfkølle for at få diagnosen. Tennis- og golfalbuen kommer af en overbelastning i muskulaturen eller i senerne. Overbelastningen kan opstå ved forkerte bevægelser eller ved en begrænsning i bevægeligheden omkring dine led ved albuen, håndleddet eller skulderen, der kan ende med at give overbelastning. Du kan f.eks. meget sandsynligt have en låsning eller stramhed, som du kompenserer for gennem uhensigtsmæssige bevægelser.

  Skader

  I værste tilfælde kan dine albuesmerter skyldes, at du er faldet, pådraget dig en skade gennem sport eller på anden vis har slået albuen. En voldsom skade i albuen kan resultere i et knoglebrud – læs mere om knoglebrud i albuen på Sundhed.dk. Er der tale om en overbelastningsskade kan det udløses af mange ting. Man skelner mellem overbelastningstilstande, som er periodevise og kroniske.

  • Periodevis overbelastning: Du har måske svinget penslen derhjemme eller skåret grene i haven en hel weekend. Er der en afgrænset årsag til dit problem, er det nemmere at undgå belastningen og for eksempel dele arbejdet op, så det ikke gør overbelastningsskaden værre.
  • Overbelastningstilstande i hverdagen: Har du ignoreret begyndende symptomer på en skade? Der er mange hverdagsaktiviteter, der kan være skadelige, uden vi er opmærksomme på det. Se bare på al den tid, mange af os tilbringer foran en skærm, hvor vi måske sidder med et uhensigtsmæssigt højt tastatur eller den samme mus hver eneste dag.

  Får du ikke taget hånd om symptomerne i tide, kan det betyde, at du er nødt til at lave en betydelig ændring i dine daglige rutiner, hvis du skal slippe af med generne igen. En mere sjælden årsag til albuesmerter kan også være gigtsygdomme.

  Hvad end dine smerter skyldes, er der en risiko for, at dine smerter vil blive værre, hvis du ikke får behandlet albuen. Derfor er det altid en god idé at søge hjælp hurtigst muligt. Hos Klinik Westend står vi klar til behandle dine albuesmerter gennem fysioterapi i København.

  Undersøgelse og behandling af albuesmerter

  Vi har stor erfaring med behandling af symptomer i albuen.

  Grundig undersøgelse af fysioterapeut

  Ligegyldigt, om du er diagnosticeret med musearm, tennisalbue, golfalbue eller lignende, vil vi altid lave en “helhedsundersøgelse”, for at finde en sammenhæng i dine symptomer. Det gør vi blandt andet fordi, dine smerter i albuen sagtens kan hænge sammen med gener i en anden del af kroppen – eksempelvis dit skulderled eller nakke.

  Behandling

  Efter en grundig undersøgelse, vil vi gå i gang med din behandling. Vi vurderer løbende, om du som supplement til behandlingen vil have gavn af akupunktur eller infrarød laserterapi med vores gigalaser.

  Da smerter i albuen ofte peger tilbage på din adfærd i hverdagen, er træning af din krop en vigtig del af dit behandlingsforløb. Vi giver dig derfor instruktioner i effektiv øvelsesterapi, baseret på den nyeste viden indenfor området. Øvelserne kan være en blanding af både styrkeøvelser og mobiliseringsøvelser.

  Hvis du ønsker det, er der også mulighed for at komme på specifikke hold, der målrettet træner og vejleder dig ud fra din tilstand. Kontakt klinikken ved at ringe på telefon 33 11 55 10 eller send en mail til kontakt@klinikwestend.dk,  hvis du har flere spørgsmål eller ønsker at bestille en tid.

  Øvelser til albuesmerter

  Har du mistanke om, at du har overbelastet albuen, skal du først og fremmest undgå at lave hverdagsaktiviteter, der kan belaste den endnu mere. Det er samtidig vigtigt, at du får bestilt en tid hos en fysioterapeut, så vi kan komme til bunds i årsagen til dine smerter og skræddersy et behandlingsprogram til dig.

  Har du fået et ordentlig slag på albuen, og oplever du meget stærke smerter, er det en god idé at kontakte din læge til at starte med. Så snart du mærker smerterne i albuen, kan du have gavn af en isbehandling.

  Derudover er der her tre simple øvelser, du med fordel kan arbejde med:

  1. Selvmassage: Massage kan være med til at minimere fremtidige overbelastninger, og er derudover skånsomt for en albue i smerte. Selvmassagen kan være et udmærket supplement til både professionel fysioterapi og øvelser, så du kan få en smertefri albue.

  2. Udstrækning: En udstrækningsøvelse kan også være fornuftig at give sig i kast med, da det lindrer spændinger og smerter omkring muskulaturen og senerne. Der findes mange forskellige udstrækningsøvelser for albuen og underarm. En af dem foregår på knæene og med hænderne i gulvet. Hænderne skal twistes, så fingrene peger bagud mod lårene, og tommelfingrene peger ud til siden. Før kroppen bagud til det strammer i underarmene. Tæl til 20 og gentag i alt 5 gange.

  3. Styrke: En mere styrkende, men stadig mild, øvelse foregår ved du holder en avisside i strakt arm. Herefter skal du forsøge at krølle papiret helt sammen til en lille kugle. Øvelsen gentages fem gange.

  Har du smerter I håndleddet eller nakken?

  Vi har stor erfaring med at finde ind til årsagen til dine gener. Derfor ved vi også, at der ofte er sammenhæng mellem ondt i albuen og smerter i håndledet og/eller i nakken.

  Alle vores fysioterapeuter er medlem af Danske Fysioterapeuter.

  Slip af med dine albuesmerter med fysioterapi I københavn

  Har du ondt, og ønsker du et gennemgående behandlingsforløb skræddersyet til dine gener? Vores fysioterapeuter står klar til at hjælpe, så du kan slippe af med dine smerter i albuen. Du kan stille spørgsmål samt booke en tid ved at ringe til os på telefon 33 11 55 10 eller sende en mail til kontakt@klinikwestend.dk.

  Skal du blot bestille en tid? Du kan gøre det online.

  Book en tid i dag

  Book nu online eller udforsk vores andre behandlingsmuligheder.


  Det siger de om os

  • “Har igennem mange år gået på klinik Westend. Har gået hos Jesper (Fys) som er den bedste fys jeg har prøvet overhovedet. Dygtig, og rar person som fikser små som store problemer. Lider du har ondt i lænden, ryggen så er han top til at fikse.”

   Nicolas Bosch
  • “Pernille er en fysioterapeut med en faglighed ud over det sædvanlige. Derudover har hun personligt sørget for at jeg modtager den rette behandling i det videre system. Jeg kan kun give de varmeste anbefalinger.”

   Nathalie Nørregaard Larsen
  • “Fantastisk højt fagligt niveau og deres giga-laser udretter mirakler. Føler altid at man er i trygge hænder.”

   Kjeld Ammentorp Hansen
  • “Altid en fornøjelse hos fys Jesper. Han kan sit kram”

   Carsten Bank
  • “Helt utroligt godt sted. De har løst alle mine skavanker! Yderst venligt personale og høj faglighed. Kan varmt anbefales!”

   Jakob Thunbo Pedersen

  Sådan finder du os

  Du kan komme let hertil med bus 6a eller anden offentlig transport.
  Vi har elevator og der er gode parkeringsmuligheder bag ved Føtex, hvor du kører ind fra Gammel kongevej og Tulinsgade.