Skip to main content

Lændesmerter

Har du ondt i ryggen? Med sine 7 hvirvler i nakken, 12 midt på ryggen og 5 i lænden, danner ryggen dit fundament for bevægelse. Der er derfor god grund til at passe godt på den.

Book online

Du kan nemt bestille hos os. Book online eller ring til os.

Kontakt os

Ring på  33 11 55 10 eller skriv til os her.

Find vej

Vesterbrogade 67, 4th1620 København V

Åbningstider

Mandag – torsdag: 8.00 til 19.00
Fredag: 8.00 til 16.00

 • Book online

  Du kan nemt bestille hos os. Book online eller ring til os.

 • Kontakt os

  Ring på  33 11 55 10 eller skriv til os her.

 • Find vej

  Vesterbrogade 67, 4th1620 København V

 • Åbningstider

  Mandag – torsdag: 8.00 til 19.00 – Fredag: 8.00 til 16.00

  Behandling af lændesmerter

  Ryggen holder sammen på dig, og det er derfor ikke underligt, at smerter i lænden føles voldsomme, og i nogle tilfælde invaliderende. Hvis du har stærke smerter, så er behandling af lændesmerter gennem fysioterapi højst sandsynligt nødvendigt.

  De fleste af os har oplevet at have lændesmerter efter en lang køretur, efter en lang arbejdsdag eller efter mange timer i oprejst position. Ofte vil ømheden i lænden forsvinde hurtigt, men vi ser også mange eksempler på, at de stærke smerter forværres. Nogle gange i så høj grad, at det kan gå ud over humør og søvn.

  Bliv klogere på lændesmerter, øvelser mod smerter i lænden, og hvordan fysioterapi kan hjælpe dig fri for smerterne.

  Smerter I lænden kan vise sig I forskellige former

  Når vi taler om lændesmerter, betegner det en ømhed eller smerte fra nederste del af ryggen, som kan stråle ned i balle og ben. Det kan både være ryghvirvlerne og musklerne i din lænd, der gør ondt.

  Anatomisk afgrænses lænden fra det nederste ribben og ned til kanten af hofteskålen.

  Typiske symptomer på lændesmerter er: 

  • Stivhed i lænden om morgenen, som måske bliver bedre i løbet af dagen.
  • Smerter i lænden ved hop eller løft.
  • Hold i lænden.

  Akut hold I ryggen eller kroniske lændesmerter

  Mange har oplevet et akut hold i ryggen. Når det sker, kan det være svært at bevæge sig ordentligt og løfte rundt på ting. Den akutte smerte i lænden opstår typisk ved hurtige bevægelser og tunge løft samt ved skæve og dårlige bevægelser. Heldigvis går akutte lændesmerter for det meste over af sig selv.

  Kroniske rygsmerter er til gengæld smerter, der har varet mere end tre måneder. Du behøver ikke at mærke til smerten hver eneste dag, men rygsmerter der vender tilbage, betragter vi som kronisk smerte. Hvis du har har lændesmerter over en længere periode, så er der muligvis en årsag til problemet. Vores fysioterapeuter er specialister i diagnosticering og behandling af lændesmerter gennem fysioterapi.

  Professionel behandling af lændesmerter hos Klinik Westend

  Problemer med ryggen kan være en hæmsko for at leve livet fuldt ud. Hos Klinik Westend står vores fysioterapeuter klar til at hjælpe dig af med dine smerter i lænden. Så snart du oplever at have smerter i ryggen, finder du ud af, hvor meget du rent faktisk bruger din ryg. Du vil derfor ikke være i tvivl om, at du bør gøre noget ved problemet. Her er grundig og effektiv fysioterapi den rette løsning.

  Hvis du gerne vil være fri for dine ryg- og lændesmerter, eller forhindre at det bliver værre, er vores vigtigste, og måske ikke så overraskende råd, at du skal holde ryggen i gang. Herunder har vi samlet gode råd til at undgå og forbedre dine smerter.

  Vores bedste råd til at undgå eller forbedre smerter i lænden er: 

  • Fortsæt eller begynd at være mere aktiv (gå på job som vanligt osv.)
  • Suplér din daglige aktivitet med rygøvelser.
  • Sørg for at få godt med søvn.
  • Kom op og gå i løbet af en stillesiddende arbejdsdag.

  Ved kronisk ondt i ryggen kan den rigtige smertebehandling være anderledes, da det ofte er tale om problemer af mere kompleks karakter. Hvis du er ramt af kroniske lændesmerter, så sørger vi får at rådgive dig ud fra din situation.

  Bestil tid til behandling af lændesmerter I dag

  Hos Klink Westend er vi et helt hold af fysioterapeuter, der er vant til at hjælpe vores klienter af med deres individuelle smertetilstande. Vi får ofte henvendelser fra klienter, der har haft smerter i flere måneder, hvis ikke år. Gennem en simpel behandling ser vi ofte en hurtig og varig bedring.

  Hvis du har spørgsmål eller ønsker at bestille en tid til behandling af lændesmerter, er du velkommen til at kontakte os på telefon 33 11 55 10 eller ved at sende en mail til kontakt@klinikwestend.dk. Du kan også bestille en tid gennem vores online-bookingformular.

  Vi ser frem til at høre fra dig.

  Book en tid i dag

  Book nu online eller udforsk vores andre behandlingsmuligheder.


  Det siger de om os

  • “Har igennem mange år gået på klinik Westend. Har gået hos Jesper (Fys) som er den bedste fys jeg har prøvet overhovedet. Dygtig, og rar person som fikser små som store problemer. Lider du har ondt i lænden, ryggen så er han top til at fikse.”

   Nicolas Bosch
  • “Pernille er en fysioterapeut med en faglighed ud over det sædvanlige. Derudover har hun personligt sørget for at jeg modtager den rette behandling i det videre system. Jeg kan kun give de varmeste anbefalinger.”

   Nathalie Nørregaard Larsen
  • “Fantastisk højt fagligt niveau og deres giga-laser udretter mirakler. Føler altid at man er i trygge hænder.”

   Kjeld Ammentorp Hansen
  • “Altid en fornøjelse hos fys Jesper. Han kan sit kram”

   Carsten Bank
  • “Helt utroligt godt sted. De har løst alle mine skavanker! Yderst venligt personale og høj faglighed. Kan varmt anbefales!”

   Jakob Thunbo Pedersen

  Sådan finder du os

  Du kan komme let hertil med bus 6a eller anden offentlig transport.
  Vi har elevator og der er gode parkeringsmuligheder bag ved Føtex, hvor du kører ind fra Gammel kongevej og Tulinsgade.