Skip to main content

Sportsskader

Klinik Westend er specialister til behandling af sportsskader. Vores fysioterapeuter er med dig fra start til slut, så du får et trygt behandlingsforløb, og hurtigt kan vende tilbage til din sport.

Book online

Du kan nemt bestille hos os. Book online eller ring til os.

Kontakt os

Ring på  33 11 55 10 eller skriv til os her.

Find vej

Vesterbrogade 67, 4th1620 København V

Åbningstider

Mandag – torsdag: 8.00 til 19.00
Fredag: 8.00 til 16.00

 • Book online

  Du kan nemt bestille hos os. Book online eller ring til os.

 • Kontakt os

  Ring på  33 11 55 10 eller skriv til os her.

 • Find vej

  Vesterbrogade 67, 4th1620 København V

 • Åbningstider

  Mandag – torsdag: 8.00 til 19.00 – Fredag: 8.00 til 16.00

  Fysioteraput til behandling af sportsskader

  Klinik Westend er specialister til behandling af sportsskader. Vores fysioterapeuter er med dig fra start til slut, så du får et trygt behandlingsforløb, og hurtigt kan vende tilbage til din sport.

  Sportsskader kommer typisk af to årsager:

  • Akutte sportsskader
  • Overbelastningsskader ved sport

  Uanset hvilken type sportsskade du har påført dig, er du mere end velkommen til at kontakte os for behandling. Vores fysioterapeuter behandler alle former for sportsskader.

  Giv os et kald på tlf. 33 11 55 10, eller bestil en tid i den lille grønne kasse til højre. Så finder vi hurtigst muligt en ledig tid til dig.

  Behandling af akutte sportsskader

  Akutte sportsskader opstår, når du er fysisk aktiv, som f.eks. under en cykeltur på din racercykel, under et af de populære forhindringsløb eller under anden form for fysisk aktivitet og sport. Det kan ofte opstå ved en pludselig bevægelse, et forkert spark eller et voldsomt afsæt. Symptomerne på sportsskaden kommer efter kort tid og er i 25% af alle tilfælde en akut opstået sportsskade. Det er vigtigt, at du med det samme stopper den fysiske træning, og ikke overbelaster skaden yderligere.

  Vi behandler følgende akutte sportsskader:

  • Ledbåndskader
  • Korsbåndskader
  • Meniskskader
  • Skade på sener i skulderen
  • Ledskreds i skulderen
  • Brækkede ankler eller frakturer.

  Behandling af overbelastningsskader ved sport

  Som oftest sker overbelastningsskader ved sport, over en længere periode, modsat akutte sportsskader. I den situation har du formentlig overbelastet et led, gentagne gange, og til sidst, er det blevet så slemt, at du føler dig nødsaget til at få professionel fysioterapi.

  I en sådan situation skal du ikke tøve med at opsøge os, da det kan få konsekvenser, hvis der ikke bliver handlet på det, som din krop prøver at fortælle dig.

  Vi behandler følgende overbelastningsskader ved sport: 

  Hvis du har fået en sportsskade, og er i tvivl om du har brug for behandling, er du mere end velkommen til at give os et kald på tlf. 33 11 55 10, eller bestille en tid ved at udfylde vores kontaktformular.

  Fysioterapi ved sportsskader – vores behandlinger

  Der er flere forskellige muligheder, når det kommer til behandling af sportsskader. Alt efter hvilken sportsskade du har påført dig, vil vi klarlægge et skræddersyet program, for at få dig tilbage til dit optimale udgangspunkt. Den almene behandlingsmetode kaldes R.I.C.E.M., som benyttes ved behandling af akutte sportsskader.

  R.I.C.E.M. står for følgende:

  • Ro – hold området i ro, hvor skaden er sket.
  • Is – nedkøl det skadede område.
  • Compression – læg en elastisk bandage på – før isen.
  • Elevation – det skadede område skal hæves over hjertehøjde.
  • Mobilisering – genoptræning og fremmer heling.

  Efter din skade er opstået, må du hverken massere eller give det skadede område varme samt indtage alkohol de første 48 timer. Netop disse ting vil forøge blødningen og hævelsen, hvilket vil forlænge tiden til aktivitet og sport kan genoptages. R.I.C.E.M. behandlingen fortsættes indtil smerterne forværres og du er i gang igen.

  Det er dog altid bedst at få vurderet ens sportsskade. Hvis du mistænker, at du har påført dig selv en akut sportsskade eller overbelastningsskade, så er du velkommen til at kontakte os på tlf. 33 11 55 10.

  Fysioterapi og operation ved akutte sportsskader

  Som regel vil akutte skader af ledbånd, korsbånd og menisk ikke hele af sig selv. Graden af skaderne kan variere meget fra person til person, og derfor kigger vi på den enkelte patient og vurderer, hvorvidt en operation er nødvendig eller ej. Hvis behandlingen af din sportsskade kræver operation, så samarbejde vi med Gildhøj Privathospital, der er specialister i ortopædkirurgiske lidelser.

  Træningsprogram tilpasset dine behov

  Ved de fleste knæskader, er der ikke behov for en operation. Knæskader kan nemlig langt hen ad vejen heles, hvis du udfører den rigtige træning. I den forbindelse vil vi skræddersy et træningsprogram, hvor fokus vil være på styrke-, balance- og koordinationstræning. Målet er, at få dit knæs bevægelighed så tæt på dit udgangspunkt, som muligt.

  Fysioterapi og genoptræning ved overbelastningsskader

  Overbelastningsskader betyder som oftest, at der er sket et overbelastning i senevævet. En overbelastningsskade føles dyb og murrende, og det kan f.eks. give smerter et andet sted, end der hvor skaden er opstået. Derfor er det en god idé, at du får det tjekket. Det første vores fysioterapeuter vil undersøge er, hvordan skaden er opstået. Det er typisk den samme bevægelse, der er årsagen til problemet. Derfor vil vi i fællesskab lægge en strategi, så du undgår bevægelsen, uden det påvirker din dagligdag drastisk.

  Alt efter hvor din skade er opstået, og hvor slem den er, vil vi ligeledes skræddersy et program, der er tilpasset dine behov.

  Som noget ekstra tilbyder vi også behandling af sportsskader med laserterapi. Gigalaseren udsender energier, der bliver optaget i de ødelagte celler. Det hjælper helingsprocessen langt hurtigere, da det er energi i den enkelte celle der skal til for at hele kroppen.

  Alle vores fysioterapeuter er medlem af Danske Fysioterapeuter.Alle vores fysioterapeuter er medlem af Danske Fysioterapeuter.

  Kan jeg selv foretage førstehjælp ved akutte sportsskader?

  Hvis uheldet er ude, og du får dig en akut sportsskade eller overbelastning, så kan du foretage den rette førstehjælp selv. I din sportstaske bør du så minimum have et elastikbind i god kvalitet, som kan lægge en god trykforbinding. En ispose er også en god idé, så du får kølet vævet ned med, i det område hvor skaden er opstået.

  Slip for smerterne – kontakt os ved alle sportsskader

  Hvis du mistænker, at du har påført dig en sportsskade, er du velkommen til at give os et kald på tlf. 33 11 55 10 eller ved at bestille en tid online. Så vender vi tilbage så hurtigt vi kan, med en ledig tid.

  Book en tid i dag

  Book nu online eller udforsk vores andre behandlingsmuligheder.


  Det siger de om os

  • “Har igennem mange år gået på klinik Westend. Har gået hos Jesper (Fys) som er den bedste fys jeg har prøvet overhovedet. Dygtig, og rar person som fikser små som store problemer. Lider du har ondt i lænden, ryggen så er han top til at fikse.”

   Nicolas Bosch
  • “Pernille er en fysioterapeut med en faglighed ud over det sædvanlige. Derudover har hun personligt sørget for at jeg modtager den rette behandling i det videre system. Jeg kan kun give de varmeste anbefalinger.”

   Nathalie Nørregaard Larsen
  • “Fantastisk højt fagligt niveau og deres giga-laser udretter mirakler. Føler altid at man er i trygge hænder.”

   Kjeld Ammentorp Hansen
  • “Altid en fornøjelse hos fys Jesper. Han kan sit kram”

   Carsten Bank
  • “Helt utroligt godt sted. De har løst alle mine skavanker! Yderst venligt personale og høj faglighed. Kan varmt anbefales!”

   Jakob Thunbo Pedersen

  Sådan finder du os

  Du kan komme let hertil med bus 6a eller anden offentlig transport.
  Vi har elevator og der er gode parkeringsmuligheder bag ved Føtex, hvor du kører ind fra Gammel kongevej og Tulinsgade.