Skip to main content

Hoftesmerter

Mange mennesker døjer dagligt med smerter i hoften, som oftest kommer smerterne enten fra lysken, ydersiden af hoften, balden eller stråler ned i benet. 

Book online

Du kan nemt bestille hos os. Book online eller ring til os.

Kontakt os

Ring på  33 11 55 10 eller skriv til os her.

Find vej

Vesterbrogade 67, 4th1620 København V

Åbningstider

Mandag – torsdag: 8.00 til 19.00
Fredag: 8.00 til 16.00

 • Book online

  Du kan nemt bestille hos os. Book online eller ring til os.

 • Kontakt os

  Ring på  33 11 55 10 eller skriv til os her.

 • Find vej

  Vesterbrogade 67, 4th1620 København V

 • Åbningstider

  Mandag – torsdag: 8.00 til 19.00 – Fredag: 8.00 til 16.00

  Behandling af hoftesmerter og hofteskader

  Har du hoftesmerter eller smerter i lysken, er det vigtigt at finde årsagen hurtigst muligt, så et behandlingsforløb kan påbegyndes.

  På Klinik Westend har vi mange års erfaring med behandling af hofte- og lyskesmerter. Desuden har vi et tæt samarbejde med flere ortopædkirurger med speciale i hofter i det danske sundhedsvæsen – blandt andet på Hvidovre hospital. På den måde sikrer vi altid vores patienter den rette diagnosticering og efterfølgende behandlingsforløb.

  Vil du bestille en tid til behandling, er du mere end velkommen til at give os et kald på tlf. 33 11 55 10 eller booke en tid i vores online bookingsystem

  Årsager til ondt I hoften

  Døjer du med hoftesmerter og ondt i lysken, kan der være flere forskellige årsager til det. Det er individuelt fra person til person, hvorfor de oplever gener og smerter, men herunder nævner vi 4 årsager.

  Medfødte hofteluksationer

  1-2 % af alle nyfødte har hofteluksationer ved fødslen. Tilstanden er arvelig og bliver som oftest behandlet i de første 3 måneder hos den nyfødte. Desværre kan lidelsen medføre hoftegener senere i livet – både i teenagealderen og voksenlivet. Det er derfor vigtigt, at man som tidligere hofteluksation patient holder øje med smerter og gener i hofterne, så lidelsen kan behandles.

  Slimsæksbetændelse på ydersiden af hoften (bursitis)

  Har du slimsæksbetændelse i hoften, vil smerterne centrere sig omkring ydersiden af hoften. Smerterne bliver ofte værre når du enten går, løber eller laver bevægelser som belaster sædemuskulaturen ekstra meget. Sover du på den inflammerede hofte om natten, kan smerterne også være ekstra slemme. En slimsæksbetændelse vil som oftest kunne smertelindres gennem behandling og øvelser, som både udføres i- og udenfor klinikken.

  Hvis du får fysioterapi hos os, og vi vurderer, at der ikke betydelig bedring, kan vi hjælpe med at henvise til en UL-scanning og evt. anbefaling af en blokade.

  Hoftedysplasi

  Hoftedysplasi er en sygdom, der udvikler sig i løbet af de første leveår, og som hyppigst forekommer hos kvinder. Hoftedysplasi kan være genetisk bestemt, men kan også udvikles som følge af anden sygdom i hofteleddet. Symptomerne på hoftedysplasi viser sig i begyndelsen ved, at man hurtigt bliver træt i hoften og ikke kan gå så langt. I det tidlige stadie optræder symptomerne kun engang imellem. Senere kommer der smerter i lysken som ofte giver en haltende gang.

  På Klinik Westend er vi specialiserede i at behandle og genoptræne patienter med hoftedysplasi. Vi arbejder manuelt med smertebehandling, og derefter med specifik genoptræning af hoften og bækkenets muskler – ofte kan denne behandling og genoptræning minimere smerterne, og udskyde en eventuel operation.

  Lyskesmerter

  Smerter fra lysken ses ofte i sportsgrene der involverer spark, løb i forskellige retninger og retningsskifter (som f.eks. fodbold og ishockey). Mange døjer med lyskesmerter i lang tid, og kan have svært ved at komme af med smerterne, når de først er kommet. På Klinik Westend kan vi hjælpe vores fysioterapeuter dig med at lave en fuld undersøgelse, behandle dig og hjælpe dig med genoptræningen.

  Andre hofte- og lyskeskader

  Der findes mange former for hofteskader og smertetilstande, som vi ikke har nævnt her, men som vi kan hjælpe dig med at diagnosticere, behandle og genoptræne. Hvis du er i tvivl, så er det altid bedre at talt med en af vores fysioterapeuter, så du er på den sikre side.

  Vores behandling af hoftesmerter

  Kontakter du Klinik Westend grundet smerter i hoften, vil vi som det første undersøge den bagvedliggende årsag. Vores fysioterapeuter, Pernille og Michael har mange års erfaring med fysioterapi ved hofte- og lyskeskader, og kan derfor diagnosticere årsagen til dine smerter.

  Derfra planlægger vi i fællesskab med dig et forløb, der skal hjælpe dig tilbage til en smertefri hverdag – hvad end det er lysken eller selve hoften, der er problemet. Vi skræddersyr et program, der passer til netop dig, din skade, fysik og din hverdag. Vi sørger for, at du føler dig tryg i alle øvelser – også dem der skal laves derhjemme.

  Kom dine hoftesmerter til livs med fysioterapi

  Book en tid i dag

  Book nu online eller udforsk vores andre behandlingsmuligheder.


  Det siger de om os

  • “Har igennem mange år gået på klinik Westend. Har gået hos Jesper (Fys) som er den bedste fys jeg har prøvet overhovedet. Dygtig, og rar person som fikser små som store problemer. Lider du har ondt i lænden, ryggen så er han top til at fikse.”

   Nicolas Bosch
  • “Pernille er en fysioterapeut med en faglighed ud over det sædvanlige. Derudover har hun personligt sørget for at jeg modtager den rette behandling i det videre system. Jeg kan kun give de varmeste anbefalinger.”

   Nathalie Nørregaard Larsen
  • “Fantastisk højt fagligt niveau og deres giga-laser udretter mirakler. Føler altid at man er i trygge hænder.”

   Kjeld Ammentorp Hansen
  • “Altid en fornøjelse hos fys Jesper. Han kan sit kram”

   Carsten Bank
  • “Helt utroligt godt sted. De har løst alle mine skavanker! Yderst venligt personale og høj faglighed. Kan varmt anbefales!”

   Jakob Thunbo Pedersen

  Sådan finder du os

  Du kan komme let hertil med bus 6a eller anden offentlig transport.
  Vi har elevator og der er gode parkeringsmuligheder bag ved Føtex, hvor du kører ind fra Gammel kongevej og Tulinsgade.