Prøv vores klinik på Nørrebro, klinikaaboulevard.dk
Har du spørgsmål, så fang os på33 11 55 10
Det siger de om os ude i byen Positive Udtalelser

Fysioterapeut til behandling af knæsmerter og knæskader

Knæskader er hyppigt forekommende blandt folk i alle aldre ­– unge som gamle, høje som lave. Er du en af dem, som bøvler med knæsmerter, så fortvivl ikke. Hos Klinik Westend har vi nogle af branchens skarpeste hoveder og bedste hænder, når det kommer til behandling og rehabilitering af knæskader og smerter.

Læs med her, og få svar på hvordan de opstår, hvilke typer knæskader der findes, og hvordan vi kan behandle din knæsmerter ved fysioterapi.

Symptomer på en knæskade

Knæskader er desværre et livsvilkår for folk med en aktiv livsstil som involverer sport og motion, men en stigende alder kan også føre til knæsmerter. Det er derfor vigtigt, at være opmærksom på typiske tegn og symptomer, så du hurtigt kan gribe ind, inden dine knæsmerter udvikler sig til en alvorlig skade.

Placeringen og graden af dine knæsmerter kan variere alt afhængigt af årsagen til skaden.

behandling af knæskader og knæsmerter ved fysioterapi

Gængse typer af symptomer, som du skal være opmærksom på:

 • Hævelse og stivhed ved bevægelse.
 • Rødme og varme ved berøring.
 • Svaghed eller ustabilitet.
 • Knasende eller ”poppende” lyde.
 • Manglende evne til at rette knæet helt ud.

Oplever du følgende symptomer, så ring til os på tlf. 33 11 55 10 eller skriv til os via vores kontaktformular. Vores fysioterapeuter sidder altid klar med kvalificeret rådgivning og en plan for behandling af knæsmerter.

De forskellige typer af knæskader

Behandling og rehabilitering af din knæskade kræver, at man finder den præcise årsag til knæsmerterne. Det kræver erfarne og professionelle fysioterapeuter at lokalisere netop din skade, da din knæskade kan skyldes beskadigelse af flere forskellige komponenter som f.eks. knæets ledbånd, sener eller slimsække (bursae).

Nogle af de mest almindelige typer af knæskader er:

Springerknæ

Patellar tendinitis, også kendt som springerknæ, er hyppigt forekommende blandt aktive unge. Sport med mange hop og hurtige retningsskift fremprovokerer en betændelsestilstand i senen omkring knæskallen, som resulterer i knæsmerter og begrænsede sportsaktiviteter. Hos Klinik Westend er vi eksperter i behandlingen af patellar tendinitis, og sammen skræddersyer vi et træningsprogram, så du kan styrke muskulaturen omkring patellasenen og på sigt komme knæsmerterne til livs.

Bursit

Bursit er en irritation eller betændelse som forekommer i en af knæets slimsække. Den bagvedliggende årsag til knæsmerterne er ofte sportsskader, slag mod knæet eller arbejde i knæliggende stillinger. Vi står altid klar med kvalificeret rådgivning om, hvordan du kan forebygge eller bekæmpe knæskader som bursit.

Korsbåndsskade

behandling af knæskader

Anterior cruciate ligament (ACL) ruptur er desværre en alvorlig og hyppig skade blandt idrætsudøvere på alle niveauer. Knæskaden kan have form af en komplet eller delvis ruptur af korsbåndet. Knæsmerterne optræder ofte isoleret, men beskadigelsen af det forreste korsbånd kan forekomme i kombination med skader på brusk, kollaterale ligamenter og bageste korsbånd. Knæskaden ses i højere grad hos kvinder sammenlignet med mænd. Fælles for begge køn er dog, at knæskaden kræver behandling af specialister.

I klinikken har vi stor erfaring med korsbåndsskader, og i fællesskab sammensætter vi det helt rigtige program, så du kan blive knæskaden kvit, og komme tilbage på pisten, grønsværen eller landevejen.

Meniskskade

Meniskskader opstår på baggrund af små revner på tværs og langs ad menisken. Knæskaden påvirker knæets stabilitet i sådan en grad, så det kan være ubehageligt at gå på trapper, rotere knæet under søvn eller på anden måde være fysisk aktiv. Knæsmerterne vil oftest have form af stikkende og prikkende smerter i knæet, som vil aftage eller tiltage alt efter aktivitetsniveau. Heldigvis er det muligt at behandle meniskskader gennem et kvalificeret og tilrettelagt optræningsforløb.

Behandling af knæsmerter i forbindelse med gigt eller kroniske skader

Skyldes dine knæskader gigt eller en anden kronisk lidelse, så er du i trygge hænder hos Klinik Westend. Hos os møder vi dig i øjenhøjde, og i fællesskab finder vi den type behandling, som kan forbedre din livskvalitet, så du kan have en velfungerende hverdag uden knæsmerter

Kom dine knæsmerter til livs med fysioterapi

Er du i tvivl, om dine knæsmerter er en decideret skader, eller vil du gerne videre mere om vores behandling af knæsmerter? Du er velkommen til at give os et kald på tlf. 33 11 55 10 eller booke en tid online – vores hold af fysioterapeuter står altid klar til at hjælpe dig.

Vi glæder os til at høre fra dig.

 

Jeg kan på det varmeste anbefale Klinik Westend!To måneder før mit mål, om at gennemføre mit første marathon nogensinde, rendte jeg ind i en alvorlig skinnebensbetændelse. Dette resulterede i, at jeg kun kunne løbe 600 meter, hvorefter jeg måtte stoppe pga. smerter. Relativt tilfældigt støder jeg på Klinik Westend, som siden både har indfriet og oversteget mine forventninger.Ved første besøg hos Pernille Herlevsen blev årsagen til skaden kortlagt, hvorefter der blev etableret et forløb (bestående af nye fys-tider og en træningsplan) således jeg potentielt stadig ville kunne nå mit mål. Pernille gav mig i den sammenhæng en helt ekstraordinær mulighed for selv at laser-behandle mit skinneben på klinikken hver dag, så jeg kunne imødekomme min skade hurtigere. En kombination af træningen og muligheden for selv at laser-behandle på klinikken gjorde, at skinnebensbetændelsen relativt hurtigt forsvandt, hvorfor jeg kunne begynde at løbe igen. I midten af maj (to måneder senere) gennemførte jeg derfor mit første marathon nogensinde. Foruden Klinik Westend og Pernille Herlevsens kompetencer, ekspertise og ikke mindst super gode service ville dette ikke have været muligt. Jeg kan derfor kun anbefale klinikken til andre.
Kasper Just M.
I was referred to Pernille after many unsuccessful experiences with physio. I have hip displaysia and have had such a good experience at Klinik Westend the past 6 months. I was considering a PAO operation on my left hip because of how much pain I was in. After physio and training programmes with Pernille, I am now able to have a life where my pain can be managed and reduced with the right expertise and exercises. I no longer feel an operation is necessary at the moment which is incredible.I can highly recommend to anyone suffering from hip displaysia ☺️
Sophie B.
Jeg kan anbefale Klinik Westend på det højeste. Har været i behandling for smerter pga hoftedysplasi hos Pernille Herlevsen. Jeg er i så meget bedring nu allerede efter 6 måneder, at jeg har afsluttet mit forløb og bruger de værktøjer jeg har fået, til at arbejde med det selv fremover.
Selina J.
Super sted med meget kompetente fysioterapeuter! Jeg har gået til behandling og træning hos Pernille i over 10 år ifm. min skoliosis og er yderst tilfreds med behandlingen, som jeg fortsætter. Pernille er meget dygtig både til at sammensætte træningsprogram og behandle. Hun er også god til at sørge for at der hele tiden sker fremskridt, og også at man bliver sendt hurtigt videre, hvis der fx. er brug for røntgenundersøgelse el.a. Pernille har også hjulpet mig med at genoptræne mit knæ efter operation i menisken. Grundet Pernilles høje faglighed, var jeg hurtigt tilbage på benene og lige så stærk som før, hvis ikke stærkere. Stor anbefaling herfra!
Benjamin Fingeret S.
Visit with Thomas Thorning Madsen, good bedside manner. Consult was in English. Clear, direct and easy to discuss case and needs - action plan and follow-up explained clearly.
David B.
Ive just been to my first appointment with dr Michael Kejser Pedersen.I couldn’t recommend him more!The klinik is lovely and dr Pedersen was amazing.He fixed my blocked neck joints in few seconds and I cannot wait for my next visit to the clinic.
Andreea-Claudia B.
Med både skoliose, 2 diskusprolapser og en masse afledte effekter heraf, har jeg gennem årene været ganske desperat og mange behandlere igennem - lige ind til jeg begyndte ved fysioterapeut, Martin Ferenc Jensen. Martin giver med sin solide faglighed og sit holistiske blik på kroppen en yderst kompetent behandling, der gør en stor forskel for mig og min krop. Han hjælper mig løbende med at løsne op for spændinger, genoprette mobilitet og generelt bringe min krop i bedre balance - en behandling der for mig er helt afgørende for, at jeg kan opretholde en normal hverdag. Et KÆMPE tak for hjælpen med at holde mine symptomer nede, og de varmeste anbefalinger af Martin fra en meget taknemmelig fast patient.
Anne-Katrine
Jeg har haft et længere forløb hos forskellige speciallæger og fysioterapeuter. Efter to år blev jeg henvist af en speciallæge til fysioterapeut Pernille Herlevsen, Klinik Westend, ifm. en lyskeskade, som jeg i alt i fire år har haft store udfordringer med. Pernille har været så umådelig vedholdende i sin faglighed, og stået fast på, at skaden og de smerter, jeg har oplevet, er virkelige; at der er noget galt; noget som lægerne og andre fysioterapeuter, har overset eller ikke har viden om. Pernille har åbnet døren til andre specialister, og hun har fulgt mig HELE forløbet igennem. Det resulterede i, at jeg til sidst kom til de rette specialister inden for sportsbrok og lyskebrok og beskadigede nerver, og blev opereret.Jeg kan ikke give nok anbefalinger til Pernille Herlevsen, fordi var det vitterlig ikke for hende, så havde jeg måttet tage til takke med de andre lægers og fysioterapeuters mangelfulde svar, som desværre ikke førte de rette løsninger med sig. Alle kan ikke vide alt, men det er virkelig godt at have en vedholdende og fuldt engageret fysioterapeut, der VIL løse en udfordring :-) TAK!
Jens J.
Super professionelle og kompetent behandling.
Marie S.
Super godt sted.
Tina S.
Virkelig god fys, brugte Thomas Thorning Madsen og synes han var virkelig god
Kristoffer T.
Har igennem mange år gået på klinik Westend. Har gået hos Jesper (Fys) som er den bedste fys jeg har prøvet overhovedet. Dygtig, og rar person som fikser små som store problemer. Lider du har ondt i lænden, ryggen så er han top til at fikse.
Nicolas “.
Efter et styrt på mountainbike fik jeg ødelagt min skulder. På Bispebjerg Hospital mente kirurgen, jeg skulle opereres men af kotyme starter man med genoptræning. Jeg har aldrig givet meget for fysioterapeuter, da jeg tidligere har oplevet bare at have fået kastet øvelser i hovedet, som aldrig rigtigt har virket. Det billede har jeg fået totalt ændret! Efter at have startet et forløb hos Michael er jeg idag der hvor jeg ikke tror på at en operation er nødvendig.
Nis R.
Efter at have været hele systemet rundt landede jeg hos Pernille. Jeg havde ondt i hælen efter min første graviditet. Ingen kunne forklare hvorfor indtil Pernille fandt ud af, at det kom fra bækkenet. Efterfølgende har både Pernilles fysioterapi og genoptræning hos Christa, samt Giga laser hjulpet mig igennem og videre fra en yderst smerteligt bækkenløsning. Kan kun takke alle på Westend for deres kompetente behandling og følelsen af at være velkommen - med og uden baby
Sofie Gillesberg R.
Helt utroligt godt sted. De har løst alle mine skavanker! Yderst venligt personale og høj faglighed. Kan varmt anbefales!
Jakob Thunbo P.
Fantastisk højt fagligt niveau,Og deres giga-laser udretter mirakler.Føler altid at man er i trygge hænder .
Kjeld Ammentorp H.
Dygtige behandlere, indbydende klinik, og meget professionelle.
Christina G
Godt sted
Leif K.
God akupunktør i klinikken (Signe Jung). Kan varmt anbefales
Cindy P.
js_loader

Det siger de også om os

 • Pernille er en fysioterapeut med en faglighed ud over det sædvanlige. Derudover har hun personligt sørget for at jeg modtager den rette behandling i det videre system. Jeg kan kun give de varmeste anbefalinger.
  Nathalie Nørregaard Larsen
 • Tak!! til Klinik Westend, Pernille og Thomas, fordi I har taget jer så dygtigt og omsorgsfuldt af mig i en tid med voldsomme rygsmerter. Jeg ved ikke, hvad jeg havde gjort uden jeres kompetente og behagelige behandling, som i den grad har hjulpet mig. Jeg kan kun anbefale jer! (og har allerede gjort det :-))
  Mette
 • Christa er den venligste og bedste fysioterapeut, jeg har mødt.
  Kan kun anbefale at du benytter dig af hendes kunnen, hvis du har brug for fysioterapi.
  Christina Mai Nielsen
Flere udtalelser

Skriv til os!

Har du brug for en tid, så brug vores Online Booking